Már elérhető a Mesebolt Bérlet 2019 ősz műsora

MESEBOLT BÉRLET  2019. ŐSZ
ÓVODÁSOKNAK, KISISKOLÁSOKNAK SZÓLÓ FÉLÉVES BÉRLET 3 ELŐADÁSSAL

 

A MESEBOLT BÉRLET 2019. ŐSZ KÍNÁLATA ÓVODÁSOKNAK:
-       Michael Ende: Lenka és a tündér
-       Galuska László Pál: A háromágú tölgyfa tündére
-       Sven Nordquist: Pettson és Findusz

A MESEBOLT BÉRLET 2019. ŐSZ KÍNÁLATA KISISKOLÁSOKNAK:
-       Szálinger Balázs: Királyok könyve III-IV. (Történetek Szent Lászlóról és III. Béláról) - osztályterem-színházi előadás kisiskolásoknak
-       Peter Bichsel-Szabó Borbála: Én vagyok én, te vagy te (A 2013-ban színpadra állított előadás felújítása)
-       Galuska László Pál: A háromágú tölgyfa tündére

A BÉRLET ÁRA
Tanév végi vásárlás esetén a 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára:   2100.- Ft
Befizetési határidő: 2019. június 14. péntek

Őszi vásárlás esetén a 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára: 2500.- Ft
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 9. hétfő
Befizetési határidő: 2019. szeptember 20. péntek

KEZDÉSI IDŐPONTOK + CSOPORTOS JELENTKEZÉS
Bérletes előadásaink kezdési időpontjai: 9:00, 10:30 és 14:30.
Az adott óvodának, iskolának legideálisabb időpontot a jelentkezésnél kérjük jelezni.
Óvodai és iskolai csoportok jelentkezését várjuk, egyéni bérletvásárlásra nincs lehetőség.

JELENTKEZNI LEHET
Trifusz Ádám szervezőnél, az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: +36205032056
Email: és

FACEBOOK-CSOPORTOK
Kérjük csatlakozzanak zárt Facebook-csoportjainkhoz, melyekben korosztályokra lebontva teszünk közzé naprakész információkat:
Csoportjaink neve: MESEBOLTINFO óvodáknak, ill. MESEBOLTINFO alsósoknak.
Facebook-oldalunkon keresztül is elérhetőek ezek a csoportok.

FACEBOOK
Látogassanak el Facebook-oldalunkra, melyen friss hírekkel, galériákkal jelentkezünk nap mint nap: facebook.com/meseboltbabszinhaz

MESEBOLTBABSZINHAZ.HU
Internetes honlapunkon bővebben is olvashatnak aktuális programjainkról, premiereinkről, előadásainkról, továbbá galériák megtekintésére, belépőjegy-foglalásra is lehetőség van.

YOUTUBE
Az alábbi linken kis ízelítőt láthatnak előadásainkból: https://www.youtube.com/user/meseboltbabszinhaz/videos

A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL
(A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.)

GALUSKA LÁSZLÓ PÁL: A HÁROMÁGÚ TÖLGYFA TÜNDÉRE
(óvodásoknak, iskolásoknak / színházterem)
Világvégi sűrü csendben, túl a fényen és homályon
nőtt a tölgy, a törzse szétfut, három ágra szerteválón;
ott, a háncs szűk börtönében, jó vitéz tündért talál,
tavaszt hoz szelíd szemével, dalától hökken halál.
Valahol, a világ végén túl, csodálatos, fiatal lányok várnak a szabadítójukra. Delivár királyfinak, Zöldország hercegének, Matuzsár király mihaszna fiának végre meg kellene emberelni magát, és elindulni a megmentésükre. De gonosz szemek figyelik az útját… Meg kellene ismerni a küzdelmet, a szerelemet, a szenvedést és a halált. Le kellene győzni a távolságot és az időt. Föl kellene nőni végre.
A bambuszgyűjtő (Kaguja hercegnő), A zsurlófű-leány, A világszép nádszál-kisasszony, A fenyőbe zárt szűz… Az egész eurázsiai kontinensen (Japántól Izlandig) általánosan elterjedt változatokban ismert gyönyörű magyar népmese új feldolgozása a Mesebolt Bábszínházban.

MICHAEL ENDE: LENKA ÉS A TÜNDÉR
(óvodásoknak / kamaraterem)
Lenka egészen hétköznapi kislány. Szeret iskolába járni, szeret játszani, szereti a szüleit, csak hát… Őszintén szólva nem mindig szeret szót fogadni. Apa és Anya gyakran túl szigorúak vele, Lenka legalább is ezt így érzi. Bizony minden teljesen más lenne, ha a szülők nem lennének annyival nagyobbak! Ki más tudna ebben a nehéz ügyben segíteni, mint egy igazi kívánságteljesítő tündér, Titokzatos Teodóra? Ha egy dühös kislány varázserőre tesz szert, akkor garantált a bonyodalom, az előre nem látható helyzetek sokasága.
Michael Ende világhírű meséje különleges, izgalmas bábtechnikák segítségével elevenedik meg a Mesebolt Bábszínház színpadán, sok humorral, némi bölcsességgel, és rengeteg mesélőkedvvel.

PETER BICHSEL-SZABÓ BORBÁLA: ÉN VAGYOK ÉN, TE VAGY TE
(iskolásoknak / kamaraterem)
Van egy ember. Ugyanolyan, mint bárki más: szürke kalapjánál már csak a nadrágja, a nadrágjánál a kabátja, a kabátjánál meg az élete szürkébb. De egy nap elege lesz a szürke életéből, és úgy dönt, hogy mindent megváltoztat: új, viccesebb nevet ad a dolgoknak a régi helyett! Az ágyat elnevezi képnek, az asztalt szőnyegnek, a széket órának, az újságot ágynak, és így tovább. A hasát fogja a nevetéstől, olyan jól szórakozik, miközben ezen az új, saját nyelvén beszél.
- Egek! Ez az ember teljesen megőrült! - álmélkodnak a többiek az utcán, a boltban, a moziban, mert már nem értik meg őt. De ő csak nevet ezen is, mert ez a mondat az ő nyelvén már azt jelenti:
- Nyulak! Ez a láb pöttyösen megebédelt!
És egyáltalán nem zavarja, hogy nem érti senki.
Egészen addig, amíg meg nem ismer egy gyönyörű lányt.

KIRÁLYOK KÖNYVE – KÖNYV A KIRÁLYOKRÓL I-II-III-IV-V.
(interaktív osztályteremszínházi előadás iskolásoknak)
A sorozat Árpád-házi királyaink életét mutatja be kisiskolásoknak. A szövegek fő éltető eleme a humor és a fiatalok számára közérthetőbb (olykor verses) nyelvezet.
Fontos a lexikális tudás is – de talán fontosabb, hogy a bemutatott királyok életét valóságos emberek élhető történeteként kapja a közönség. Az öt rész négy királyt és a honfoglalást tárja elénk. A magyarság Kárpát-medencében való megtelepedésének történetére ráfér némi leporolás. Bemutatunk két, a közvéleményben szoborszerűvé merevedett (de valójában alig-alig ismert) királyt (Szent István és Szent László). Egy olyat, aki nemcsak a mi történelmünknek, de saját korának is egyik legjelentősebb uralkodója volt, mégis elfelejtettük (III. Béla), illetve egy igazi ködlovagot, a kalandos életű IV. (Kun) Lászlót. A szöveg nem kezeli őket érinthetetlen személyként – a történeti hűség miatt is fontos elfogulatlanul, a történetírás utólagos értelmezésétől függetlenül beszélni róluk.  Ugyanakkor nem cél a közismert képektől szándékoltan eltérő olvasatok kialakítása. A legfontosabb az, hogy az előadások nyomán a gyerekek képet kapjanak egy-egy királyunk életéről, dilemmáiról, választásairól, olyan képet, ami nem a történelemkönyvek száraz nyelvezetén szól hozzájuk.

SVEN NORDQUIST: PETTSON ÉS FINDUSZ
(óvodásoknak / színházterem)
Pettson magányosan él egy aprócska faluban. Nincs se felesége, se gyereke, se kutyája, se… Napjai szürke egyhangúságban telnek, mígnem egy szép tavaszi reggelen szomszédasszonya egy kis kandúrral lepi meg. Pettson és a kis Findusz között nem mindennapi barátság alakul ki, ahogy arról a szomszédok szívesen fecsegnek egymás közt. De hát mégiscsak különös, ha valaki beszél a macskájához, vele kertészkedik, házat rendez be neki a régi kertivécében, együtt barkácsol, együtt kirándul, és együtt horgászik vele, nem?

 

megosztás

május

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

június

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30