Mesebolt Bérlet 2014 tavasz

MESEBOLT BÉRLET  |  2014. tavasz

A tavaszi bábszínházi bérleti sorozatunkkal folytatni kívánjuk a Mesebolt Bábszínház hagyományait, miszerint: sokszínű kínálattal szeretnénk segíteni, támogatni az oktató-nevelő munkát. A bérletes sort piros sipkás bábszuperhősünk nyitja (Vitéz László - Az elásott kincs), majd a hajdani vándormutatványosok marionett cirkusz világát idézzük fel (Dobronka Cirkusz Világszám), majd szerelmes óriásaink óriási nevetései és óriási könnycseppjei tarkítják repertoárunkat (Tíz emelet boldogság), hogy a sort két klasszikus mesével zárjuk (A kis hableány, A Százholdas pagony meséi).

Fontosnak tartjuk, hogy ne növeljük a családok amúgy is jelentős anyagi terheit. Ezért – bár költségeink növekedtek – nem emelkedett a bérlet ára. 
Lehetőségként felajánljuk, hogy bérletes nézőink csoportos látogatás esetén bérletszünetes előadásainkra kedvezményes belépőjeggyel juthatnak be.

MESEBOLT BÉRLET | 2014. tavasz
Jelentkezési határidő: 2013. december 16. hétfő
Befizetési határidő: 2014. január 15. szerda
A 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára változatlanul: 2500.- Ft

Új lehetőségek a bérletvásárlás megkönnyítésére:
A Bábszínház segítséget ad, hogy a nehezebb vagy nehéz anyagi körülmények között élő családok gyermekei is eljuthassanak az előadásokra. Ezért lehetővé teszi, hogy az óvoda/iskola minden 50 megvásárolt teljes árú bérlet után további 5 db bérletet kedvezményesen vásárolhasson meg. (A 2013/2014-es évad őszi bérlete így nekik 2500.- Ft helyett csak 1.500.- Ft lesz. A kedvezmény csak a bábszínházi bérletre vehető igénybe, a bábszínház által szervezett gyermekszínházi ill. ifjúsági bérletre nem.)

A Bábszínház megpróbálja elősegíteni, hogy a szülők igénybe vehessék a munkahely által adható adómentes kulturális célú támogatást, ezért a befizetett bérlet áráról igény esetén akár egy-egy gyermeknek is számlát ad. (A 2012. november 19-én elfogadott Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló jogszabály a kulturális területre is kiterjeszti a maximum 50.000.- Ft-os az adómentes természetbeni juttatás lehetőségét, amit már eddig is nyújthattak dolgozóiknak a munkáltatók. 2013. január elsejétől színházi belépőjegyek, bérletek vásárlására is fordítható ez az összeg. )

 

Új előadásainkról pár szóban….

VITÉZ LÁSZLÓ - Az elásott kincs (iskolásoknak)

Szerbusztok Pajtikák!

Képzeljétek el, a nagymamucikám azt mondta: „Ide figyelj, László! Elég nagy vagy már, elég puliszkát megettél itthon, úgyhogy jobban teszed, ha elmész dolgozni, és keresel egy kis pénzt.” Én annyit, de annyit kerestem már azt a kis pénzt, de még semennyit sem találtam. Talán most itt, Szombathelyen több szerencsével járok!

Ezzel a beköszöntővel érkezett meg hozzánk, a Mesebolt Bábszínházba Vitéz László, a piros sipkás, báb szuperhős, aki képes legyőzni az ördögöket, sőt magát a Halált is. Eddig nem látott, új kalandjait hozta el nekünk. Biztosíthatunk mindenkit, ezek sem lesznek kevésbé izgalmasak, mint a már ismertek. Sőt!

 

DOBRONKA CIRKUSZ VILÁGSZÁM (óvodásoknak, iskolásoknak)

Ó micsoda napok voltak, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett!  Az álmos utcák egyszerre csak élettel és izgalommal teltek meg: a levegőben narancsvirág, sült gesztenye illata és trombita hangja kavargott, a kisasszonyok szeme szikrázott, a férfinépnek szép kitekerős bajsza nőtt, és az egész világ (mint egy égi körhinta) három napig az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt eltüntette a varázskalapjába, és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt.

Két fiatal a letaposott fűben, faforgácsok, elvesztett zebracsíkok, lócitromok és elhagyott selyemszallagok között egy színes zsonglőrlabdát talált. A zsebükbe tették, hazavitték. És uram teremtőm, mi történt másnapra! Otthonuk melegében a zsonglőrlabdából egy csibe kelt ki! Hohó!

És itt kezdődik a mi előadásunk.

A hajdani vándormutatványosok marionett cirkusz világát idézzük fel a játékban: oroszlánordítással, légtornász bukfenceivel, papírrózsákkal, szelídített hintalóval, élőmuzsikával és a világ valamennyi csodájával!

 

TÍZ EMELET BOLDOGSÁG (óvodásoknak)

"Az óriásokról tudni kell, hogy réges-régen a hegyekben meg az erdőkben éltek, sziklából volt a válluk, mohából a szemöldökük, és szabadon jártak a világban. Fiatal volt még akkor az emberiség, és az óriások vigyázták az álmát. Amikor aztán az emberiség cseperedni kezdett, a világ egyre kisebb lett, az erdők megfogyatkoztak, az óriások pedig beköltöztek a városokba. Nem járhattak többé szabadon, lábuk belegyökerezett a földbe, gerincük lépcsőház lett, szemük ablak, mutatóujjuk villámhárító.”

A mi óriás hőseink szerelmesek, ami rengeteg kalamajkához vezet. Óriási nevetések és óriási könnycseppek kísérik történetüket. Szerelmes házakban lakni nem mindig kényelmes dolog, hiszen rengeteg váratlan esemény történhet a lakókkal.

 

A KIS HABLEÁNY (iskolásoknak)

Miről mesél a szél? Miről susog a víz? Miről kIáltoz a föld?
MérhetetleN önfelálDozásról; embErfeletti szerelemről; öNző és vak emberekről.
Csodaszép boldogságról – csodaszép boldogtalaNságról.
Egy hablEányról, aKi ember akart lenni.
És egy emberről, aki hableÁnyt szeRetett. Csak nem tudott rólA.
Arról, hogy nem olyan egyszerű mássá Válni, mint Akik vagyuNk.
Arról, hogy: mindennek ára van.

 

A SZÁZHOLDAS PAGONY MESÉI (óvodásoknak)

Gondolj, gondolj! Gondolkodj! Törd a fejed!

Lehet-e mézzel csapdába csalni egy elefántot? Vajon a menyétek mennyire félelmetes állatok, el tudnak-e bánni egy olyan kicsi jószággal, mint Malacka? Hogyan lehet lefogyasztani egy mindig éhes mackót vendégségben? És milyen ajándék vidíthat fel egy nagyon szomorú szamarat, akinek születésnapja van?

Ha a világ minden kérdésére nem is, de ezekre biztos választ kapsz a Százholdas pagony meséiből.

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

április

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

május

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31