Mesebolt Bérlet 2022-23. kisiskolásoknak

A BÁBSZÍNHÁZ ÚJRA VÁR!

MESEBOLT BÉRLET KISISKOLÁSOKNAK 2022-23.

Kalandok, izgalom, barátság az Óperenciás-tengeren innen és túl…

 

Tisztelt pedagógusok, kedves nézőink!

Az elmúlt két év sok nehézséget, olykor megoldhatatlannak tűnő feladatokat sodort közös létünk elé. Néha már-már úgy tűnt, a járványhelyzet végleg meggátolja a személyes találkozások lehetőségét és a képernyővilág személytelen közegébe kényszeríti előadásainkat. Azokat az előadásokat, melyek valós, élő, lélegző közegét a gyerekközönség jelenti. Nézők nélkül értelmetlenné válik a bábszínház. A nézők töltik meg élettel előadásainkat.

Új évad indul, új reményekkel, sok-sok meglepetéssel. Érkezik hozzánk hűséges, megbízható barát – Kirikou és a boszorkány-, de új, izgalmas kalandokra is indulhatnak nézőink A tó titka gyerekszereplőivel, s közösen győzhetik le a legkisebb juhászlegénnyel a feneketlen étvágyú gömböcöt.

Új kalandokhoz megújult terek is dukálnak. Mind a két termünk megszépül, korszerűsödik az évadkezdésre. Sőt, névadásra is sor kerül! Kamaratermünknek – terveink szerint – Gazdag Erzsi, nagytermünknek pedig Lázár Ervin lesz a névadója.

Ami viszont változatlan, az az immár 27 éve tartó felelősség és tisztelet, mellyel nézőink irányába fordulunk. Együtt egymásért!

Kiegyensúlyozott, „hétköznapi” évadban reménykedünk, amikor újra eljönnek hozzánk régi, hűséges bérlőink és új barátokra is szert tehetünk. A 2021-ben elindított 4 előadásos, éves bérletet visszük tovább, mert ez könnyebbség a pedagógusoknak, és tervezhetőbbé teszi az évadot a bábszínház számára is.

 

A bérletben kínált előadások:
Timo Parvela: Miú és Vau
A kisgömböc (magyar népmese)
Michel Ocelot: Kirikou és a boszorkány
Galuska László Pál: A tó titka

Előadásaink létrejöttét az EMMI támogatta.

A 4 előadásos bérlet ára:
Elővételben 2022. június 30-ig: 3800.- Ft
A bérlet ára 2022. őszi vásárlás esetén: 4000.- Ft
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 12. hétfő
Fizetési határidő: 2022. október 31. hétfő

A fizetés módja:
-       az iskola átutalja a bábszínház számlájára: 10918001-00000129-17360005 (Kérésre előzetesen számlát küldünk.)
-       az iskola szervező pedagógusa készpénzben befizeti egyeztetett időpontban a bábszínház pénztárába

Egyéb információk:
-       Kizárólag iskolai osztályok, csoportok jelentkezését várjuk, egyéni bérletvásárlásra nincs lehetőség.
-       Bérletes előadásaink kezdési időpontjai: 9:00, 10:30, 14:30
-       Az adott iskolának legideálisabb időpontot a jelentkezésnél kérjük jelezni.
-       A bérletes előadásokon egyedi belépőjegy vásárlására csak korlátozottan, előzetes egyeztetés után van lehetőség. A belépőjegy ára: 1250 Ft.

 

JELENTKEZÉS, BŐVEBB INFORMÁCIÓ:
Trifusz Ádám szervező
Telefon: +36205032056
Email: és

 

ÚJ, NYILVÁNOS FACEBOOK-CSOPORT: Mesebolt Bérlet
Kérjük csatlakozzanak nyílt, tehát bármelyik Facebook-felhasználó által követhető Facebook-csoportunkhoz, melyben igyekszünk minél több információval kedveskedni a szülőknek, pedagógusoknak egyaránt.

A frissen indított nyilvános Facebook-csoportunk neve: Mesebolt Bérlet

FACEBOOK
Látogassanak el Facebook-oldalunkra, melyen rendszeresen friss hírekkel, új eseményekkel jelentkezünk: facebook.com/meseboltbabszinhaz

MESEBOLTBABSZINHAZ.HU
Internetes oldalunkon bővebben is olvashatnak aktuális programjainkról, premierjeinkről, előadásainkról, s a fotógalériák megtekintésére, belépőjegy-foglalásra is lehetőség van.

YOUTUBE
Az alábbi linken kis ízelítőt láthatnak előadásainkból: https://www.youtube.com/user/meseboltbabszinhaz/videos


A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL
(A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.)

TIMO PARVELA: MIÚ ÉS VAU
(Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete és a Mesebolt Bábszínház közös produkciója)

Ami az egyiknek unalmas, az a másiknak izgalmas. Ami az egyiknek kísértettörténet, az a másiknak kertészeti szaktanácsadás. Az egyik álmodozó, szétszórt és kényelmes, a másik gyakorlatias, rendszerető és dolgos. Ez tehát egy kutya-macska barátság?
Föltétlenül.
És persze itt van Miú és Vau is.
Miú macska, Vau pedig kutya. Új otthonba költöznek, rendezkednek, fúrnak-faragnak, festegetnek, helyet keresnek maguknak úgy, hogy a másik is megtalálhassa a maga helyét. De költözködni, rendezkedni, együtt élni még a legjobb barátoknak sem könnyű.

A KISGÖMBÖC
A kisgömböc meséje talán a legismertebb magyar népmese. Ismerik kicsik, nagyok, még kisebbek, még nagyobbak.  Az életre kelt disznósajt, ami fel akar falni mindent és mindenkit, a bábszínpadok gyakori vendége. Mi a célja az örökké éhes, titokzatos gömböcnek? Mi marad a világból, ha valaki nem állja időben útját? Egyszóval, nagy a tét: megmarad-e a világ?
Szerencsére, ahol veszély van, ott általában akad egy hős is, aki bátran szembeszáll a gonosszal. Mert hősökre mindig, és mindenhol szükség van…

MICHEL OCELOT: KIRIKOU ÉS A BOSZORKÁNY
(2017-ben elnyerte a legjobb magyar nyelvű gyermekszínházi előadásnak járó Üveghegy-díjat.)

A számos díjjal elismert francia rajzfilm alapján készült előadás főhőse a kis Kirikou. Ez a különleges kisfiú már édesanyja hasában beszél, maga jön a világra, majd azonnal nekifog, hogy megértse és legyőzze a falut sanyargató boszorkányt. A nyugat-afrikai népmesei motívumokból szőtt mese gyönyörű vizualitással, szimbolikus motívumokon, izgalmas fordulatokon keresztül mutat be egy felnövés-történetet. Foglalkozik a közösség és az egyén felelősségének kérdésével az elnyomással szemben, a gonoszság eredetét próbálja megfejteni, egy határokat feszegető, különc, mégis nagyon szerethető kisbabahőssel.

 

GALUSKA LÁSZLÓ PÁL: A TÓ TITKA

Eltávolodtál, s nem maradt
semmink se most az ég alatt.

Lettünk szélfútt madárcsapat,
mely lassan száll a néma tájon,
s egyszerre fölkiáltva fájón
körözni kezd a víz felett,
ahol hajdan föld létezett.

Hullámok zúgnak csendesen
mindent, mi volt, magukba zárnak;
toronynak; háznak és határnak
nem maradt még emléke sem;

csak az a bús, tépett madárhad.

Bajáncsa egy kis falu valahol, bárhol. A településen egyszerű, dolgos felnőttek, és boldog gyerekek élnek, akik mind megbecsülik és elfogadják egymást. De a Gonosz is ott lapul a közelben, lelkekre éhezik, s ezért időről időre előjön barlangjából, és egymás ellen fordítja az embereket.
Ám négy igazságosztó, négy gyermek ellenáll a hamisságnak, és megpróbálja megmenteni a falut, a gyermekkort, a boldog élet lehetőségét. Ellenségük hatalmas, ravasz és erős. A harc reménytelennek látszik. Vagy mégis van remény?
Kaland, izgalom, barátság.

 

megosztás

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

március

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31