Mesebolt Bérlet 2022-23. óvodásoknak

A BÁBSZÍNHÁZ ÚJRA VÁR!

MESEBOLT BÉRLET ÓVODÁSOKNAK 2022-23.

Kalandok, izgalom, barátság az Óperenciás-tengeren innen és túl…

 

Tisztelt pedagógusok, kedves nézőink!

Az elmúlt két év sok nehézséget, olykor megoldhatatlannak tűnő feladatokat sodort közös létünk elé. Néha már-már úgy tűnt, a járványhelyzet végleg meggátolja a személyes találkozások lehetőségét és a képernyővilág személytelen közegébe kényszeríti előadásainkat. Azokat az előadásokat, melyek valós, élő, lélegző közegét a gyerekközönség jelenti. Nézők nélkül értelmetlenné válik a bábszínház. A nézők töltik meg élettel előadásainkat.

Új évad indul, új reményekkel, sok-sok meglepetéssel. Érkezik hozzánk hűséges, megbízható barát – Kirikou és a boszorkány-, de új, izgalmas kalandokra is indulhatnak nézőink Szuzival a kiscicával, aki haza akar menni, s közösen győzhetik le a legkisebb juhászlegénnyel a feneketlen étvágyú gömböcöt.

Új kalandokhoz megújult terek is dukálnak. Mind a két termünk megszépül, korszerűsödik az évadkezdésre. Sőt, névadásra is sor kerül! Kamaratermünknek – terveink szerint – Gazdag Erzsi, nagytermünknek pedig Lázár Ervin lesz a névadója.

Ami viszont változatlan, az az immár 27 éve tartó felelősség és tisztelet, mellyel nézőink irányába fordulunk. Együtt egymásért!

Kiegyensúlyozott, „hétköznapi” évadban reménykedünk, amikor újra eljönnek hozzánk régi, hűséges bérlőink és új barátokra is szert tehetünk. A 2021-ben elindított 4 előadásos, éves bérletet visszük tovább, mert ez könnyebbség a pedagógusoknak, és tervezhetőbbé teszi az évadot a bábszínház számára is.

 

A bérletben kínált előadások:
Jill Tomlinson: A cica, aki haza akart menni
Holle anyó (a Grimm testvérek meséje)
A kisgömböc (magyar népmese)
Michel Ocelot: Kirikou és a boszorkány

Előadásaink létrejöttét az EMMI támogatta.

 

A 4 előadásos bérlet ára:
Elővételben 2022. június 30-ig: 3800.- Ft
A bérlet ára 2022. őszi vásárlás esetén: 4000.- Ft
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 12. hétfő
Fizetési határidő: 2022. október 31. hétfő

A fizetés módja:
-       az óvoda átutalja a bábszínház számlájára: 10918001-00000129-17360005 (Kérésre előzetesen számlát küldünk.)
-       az óvoda szervező pedagógusa készpénzben befizeti egyeztetett időpontban a bábszínház pénztárába

 

Egyéb információk:
-       Kizárólag óvodai csoportok jelentkezését várjuk, egyéni bérletvásárlásra nincs lehetőség.
-       Bérletes előadásaink kezdési időpontjai: 9:00, 10:30
-       Az adott óvodának legideálisabb időpontot a jelentkezésnél kérjük jelezni.
-       A bérletes előadásokon egyedi belépőjegy vásárlására csak korlátozottan, előzetes egyeztetés után van lehetőség. A belépőjegy ára: 1250 Ft.

 

JELENTKEZÉS, BŐVEBB INFORMÁCIÓ:
Trifusz Ádám szervező
Telefon: +36205032056
Email: és

 

ÚJ, NYILVÁNOS FACEBOOK-CSOPORT: Mesebolt Bérlet
Kérjük csatlakozzanak nyílt, tehát bármelyik Facebook-felhasználó által követhető Facebook-csoportunkhoz, melyben igyekszünk minél több információval kedveskedni a szülőknek, pedagógusoknak egyaránt.

A frissen indított nyilvános Facebook-csoportunk neve: Mesebolt Bérlet

FACEBOOK
Látogassanak el Facebook-oldalunkra, melyen rendszeresen friss hírekkel, új eseményekkel jelentkezünk: facebook.com/meseboltbabszinhaz

MESEBOLTBABSZINHAZ.HU
Internetes oldalunkon bővebben is olvashatnak aktuális programjainkról, premierjeinkről, előadásainkról, s a fotógalériák megtekintésére, belépőjegy-foglalásra is lehetőség van.

YOUTUBE
Az alábbi linken kis ízelítőt láthatnak előadásainkból: https://www.youtube.com/user/meseboltbabszinhaz/videos


A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL
(A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.)

JILL TOMLINSON: A CICA, AKI HAZA AKART MENNI
(A Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös produkciója)

Szuzi nem akármilyen kiscica. A francia tengerparton él, minden nagyon érdekli, és nem ijed meg a saját árnyékától, nagyon szereti a gazdáját, a kedvenc étele pedig a hal. Egy álmos, nyári napon azonban Szuzi kellemes élete meglepő fordulatot vesz: hirtelen Angliában találja magát, a tenger másik oldalán. Köztudott, hogy a macskák nem szeretik a vizet. Hogy tud így átkelni egy elveszett kiscica a hatalmas hullámokon? Mihez kezd az idegen partokon?

Ezekre a fontos kérdésekre keresi a választ az előadás. Sok-sok bábbal, humorral, szeretettel és tengerparttal találkozhat, aki eljön megnézni Szuzi különös kalandjait…

HOLLE ANYÓ
(A 2011-ben bemutatott és éveken át nagy sikerrel játszott előadás felújítása.)

A Grimm testvérek meséje különös világba röpít el bennünket. Itt beszél az almafa, a kemence, megsértődik a fazék és énekelnek a hópihék. Holle anyóhoz bárki betévedhet egy szép napon és csak a látogatón múlik, hogy mit hoz el magával ebből a titokzatos kunyhóból. Az árva lány története a kitartásról, bizalomról, a segítő szándékról szól. A boldogság elérhető, de nem elég csak kinyújtani a kezünket, tenni kell érte, és ez nem mindig egyszerű feladat...

Az ismert mese hagyományos bábszínházi technika segítségével elevenedik meg a színpadon.

 

A KISGÖMBÖC

A kisgömböc meséje talán a legismertebb magyar népmese. Ismerik kicsik, nagyok, még kisebbek, még nagyobbak.  Az életre kelt disznósajt, ami fel akar falni mindent és mindenkit, a bábszínpadok gyakori vendége. Mi a célja az örökké éhes, titokzatos gömböcnek? Mi marad a világból, ha valaki nem állja időben útját? Egyszóval, nagy a tét: megmarad-e a világ?

Szerencsére ahol veszély van, ott általában akad egy hős is, aki bátran szembeszáll a gonosszal. Mert hősökre mindig, és mindenhol szükség van…

 

MICHEL OCELOT: KIRIKOU ÉS A BOSZORKÁNY
(2017-ben elnyerte a legjobb magyar nyelvű gyermekszínházi előadásnak járó Üveghegy-díjat.)

A számos díjjal elismert francia rajzfilm alapján készült előadás főhőse a kis Kirikou. Ez a különleges kisfiú már édesanyja hasában beszél, maga jön a világra, majd azonnal nekifog, hogy megértse és legyőzze a falut sanyargató boszorkányt. A nyugat-afrikai népmesei motívumokból szőtt mese gyönyörű vizualitással, szimbolikus motívumokon, izgalmas fordulatokon keresztül mutat be egy felnövés-történetet. Foglalkozik a közösség és az egyén felelősségének kérdésével az elnyomással szemben, a gonoszság eredetét próbálja megfejteni, egy határokat feszegető, különc, mégis nagyon szerethető kisbabahőssel.

megosztás

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

március

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31