ZENÉS GYERMEKSZÍNHÁZI BÉRLET | 2016-17

ZENÉS GYERMEKSZÍNHÁZI BÉRLET  |  2016-17

A tavalyihoz hasonlóan a 2016/2017-es évadban is indít a Mesebolt Bábszínház zenés gyermekszínházi bérletsorozatot, melynek célközönsége a kisiskolás diákok.

Szeretnénk megőrizni azt a hagyományt, hogy a bérletben szórakoztató, s – nevének megfelelően – zenés produkciókat kínálunk. A bérletsorozat egyaránt tartalmaz meghívott, ill. saját előadást is. A célunk az, hogy csak színvonalas, értéket jelentő, sokszínű, izgalmas más és más színpadi művek kerüljenek a gyerekek elé. Nem lesz tehát ez egy újabb bábos bérlet. Vendégünk lesz a zalaegerszegi Griff Bábszínház.

Mindhárom előadást az MMIK (9700 Szombathely, Ady tér 5.) színháztermében tartjuk.

Az előadások kezdési időpontja: 14:30

 

ZENÉS GYERMEKSZÍNHÁZI BÉRLET  |  2016-17

A 3 előadást tartalmazó éves bérlet ára:                                                               2500.- Ft

Jelentkezési határidő:                                                                                                 2016. november 8. hétfő

Befizetési határidő:                                                                                                        2016. november 25. péntek

 

Pár szóban az előadásokról:

GALUSKA LÁSZLÓ PÁL: FEHÉR LÓ FIA

(december)

A magyar népmesekincs talán legösszetettebb és leggyönyörűbb darabja Fehérlófia története. Igazi nagy mélységet és időtlenséget érzünk ebben a mesében, olyan hangon szól hozzánk, ami az ősidőkből hangzik föl, és még a mesék földjénél is messzebbről érkezett: a mítoszok országából. Van benne valami, ami egyszerre nagyon különös és ismerős, akár az álmainkban. A legjobb történetek ugyanis mindig az álmok nyelvén íródnak. Úgy élnek, ahogy az álmok, valóságosabban, mint maga a valóság. Legalábbis addig a hosszú, varázslatos pillanatig, amely megelőzi az ébredést.

A mennybéli királyságot megrendítő, a világ káoszba taszítását tervező sötét hatalom elől csak az egykori égi királyné tudott elmenekülni: aki rejtekhelyen, a teljes reménytelenség közepette szüli meg egyetlen gyermekét egy istentől elhagyott és ezért embertelen világban. Ennek a fiúnak kell fölnőnie, megerősödnie, és szembeszállnia a rettenetes káoszlények egyre erősebb képviselőivel, hogy visszahozza a sárkányok által elragadott fényt, és helyreállítsa a rendet mindhárom világszinten: a mennyben, a földön és a pokolban.

Ehhez azonban nem elég diadalmaskodni az ellenség fölött: le kell győznie az időt, a halált és végül önmagát is. Mindennél mélyebbre kell hatolnia, és mindenkinél magasabbra kell emelkednie. Erre pedig csak egyvalaki képes. Csak egyetlen, pótolhatatlan, kiválasztott hős. Csak ő, akit így neveznek: Fanyüvő, a Fehér Ló Fia.

 

 

LÚDAS MATYI - A ZALAEGERSZEGI GRIFF BÁBSZÍNHÁZ VENDÉGELŐADÁSA

(február)

Játszó személyek:

Vándorffy „Galiba” Júlia, komika és primadonna, okleveles mutatványos: Lovászi Edina mv.

Ludassy „Ludas” Mátyás, elhíresült cirkuszi libaszelidítő: Szilinyi Arnold

Galiba Miska, csepürágó és földbirtokos: Tímár Zoltán

 

A szöveget libatollal lejegyezte: Tömöry Péter

A muzsikáját szerzette: Horváth Károly

Harmonika hangzatot kottafejezte: Takács Dániel

Aki mindig ott van, és húzza-vonja harmonikán: Németh Lajos

A rendíthetetlen énektanító: Kovács Kata

Faliba és taliga faragó: Balla Gábor

Kosztümök készítője: Fekete Dóra

 

Porondmester: Rumi László Blattner-díjas

 

Vannak ezek a naplopók. Hétalvósak, nyolcalvósak, akik úgy gondolják, nekik aztán semmi más dolguk nincs a világon, mint bámulni a felhőket. Ej, mihaszna kölykök, lusta gyerekek! No de ha egyszer elindulnak, mert felbőszíti őket az igazságtalanság!

Akkor aztán hétszeresen használják azt az erőt, furfangot, amit felhőbámulás közben magukba gyűjtöttek, és lesz nemulass! Reszkessenek a dölyfösek, a hatalmukkal visszaélők! Reszkessenek a népnyúzók, reszkessenek a döbrögik, mert ezek a lúdasmatyi-féle kölykök nem ismernek tréfát. Legfeljebb egyszer. Vagy kétszer. Leginkább háromszor.

 

 

HÁROM KÍVÁNSÁG – ÍR „TÜNDÉRMESE”

(május)

Az Írország zöldellő tájain született legendák, mesék világszerte ismertek, kedveltek. Ebből a különös - csodákkal, varázslattal teli – tájból (mely J. R. R. Tolkien-t, a Gyűrűk ura alkotóját is megihlette) származik a Három kívánság című tündérmese. Alapvető emberi kérdésekkel foglalkozik, olyanokkal, mint becsület, tisztesség, segítőkészség. Mihez kezd a kisember ha hirtelen teljesül három kívánsága? A sok humorral, játékos helyzettel megírt történet minden korosztály számára izgalmas és elgondolkodtató.

 

megosztás

január

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28