A Meseboltban is beindult a fesztiválszezon

Május 5-e és 11-e között rendezték meg Kaposváron a Gyermek- és Ifjúsági Színházak VII. Biennáléját, melynek versenyprogramjába meghívást kapott a Mesebolt Bábszínház VITÉZ LÁSZLÓ - AZ ELÁSOTT KINCS  című előadása, off programjába pedig a BALTASAR ESPINOSA UTOLSÓ ÜDÜLÉSE ÉS ÜDVÖZÜLÉSE című passiójátéka.  De nemcsak az előadásokkal szórakoztatta a közönséget a Mesebolt társulata: a fesztivál minden napján előadás részleteket láthattak, bábos foglalkoztató játékok és interaktív koncertek részesei lehettek a kaposvári gyerekek és felnőttek.

A szakmai siker sem maradt el: a  Kemény-Korngut Alapítvány frissen alapított Kemény Henrik-díját Kovács Géza vehette át a Vitéz László - Az elásott kincs c. előadás megrendezéséért és dramaturgi munkájáért.

Május 24-én Lengyelországba utazik a Mesebolt társulata, ahol a varsói 18. Korczak Fesztiválon mutatja meg a nemzetközi közönségnek Madarak voltunk c. nagy sikerű előadását. (Talán sokan emlékeznek rá, hogy 2013 májusában a Magyarországi Bábszínházak XI. Találkozóján a Magyar Bábművészek Szövetsége újító törekvéseiért és magas színvonalú előadásaiért különdíjjal jutalmazta a bábszínházat, melyet a Madarak voltunk c. produkcióval, ill. a felnőtt közönségnek ajánlott Akárki c. moralitásjátékkal érdemelt ki.) Az előadást kétszer is láthatja a varsói közönség: május 26-án 9 órakor és 11 órakor is gördül a függöny!

Június 7-én szombaton immár sokadjára színesíti a bábszínház a Pécsi Országos Színházi Találkozó off programját. A Jókai téren két előadással is jelentkezik ezen a napon a Mesebolt: a Vitéz László - Az elásott kincs, ill. a Dobronka cirkusz világszám egyaránt műsoron lesz!

Minden év május végén/június elején kerül megrendezésre Szlovákiában a Találkozás Fesztivál. (Az utóbbi években egyaránt szerepelt itt gyermek- és felnőttszínházi előadás is: Suttogó füzesek, Hoppláda, Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése.) Idén, június 10-én a Dobronka cirkusz, világszám c. előadás vendégeskedik Nyitrán.

A Kőszegi Várszínházzal karöltve számos bábszínházi produkció készült már. Idén július 7-én lesz a bemutató, s  a Csodalámpa című produkcióra  vár a két színház kicsiket s nagyokat a kőszegi Lovagterembe. Az előadást Rumi László rendezi.  A várszínház nyári kínálatának részeként egy csecsemőszínházi és egy felnőtteknek szóló  előadást is kínál a Mesebolt: június 11-én az Irgünc-burgunc, míg június 14-én a Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése lesz műsoron Kőszegen .

Varsó után egy hónappal még egy lengyelországi szereplés vár a bábszínházra: június 22-én a bialystoki Bábos Iskolák Nemzetközi Fesztiválján vendégszerepel a felnőtteknek szóló utcaszínházi passiójáték (Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése)!

Júliusban is lesz feladat a Hottói Bábparádén, a sárvári Nádasdy Fesztiválon és a büki Gyógy-Bornapokon, augusztusban padig a Sarvaria Történelmi Karneválon is ott lesz a Mesebolt.

A nyarat is fesztivállal zárja a társulat: a szlovákiai Körmöcbányán a Kremnica Gags 2014 felnőtt közönségének is megmutatja passiójátékát.

 

A külföldi fesztiválokon való részvétellünket az NKA és az EMMI támogatása segítette

 

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

március

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31