Intézkedéseink a biztonságos színházlátogatás érdekében

A Mesebolt Bábszínház is csatlakozik a koronavírus járvány terjedésének csökkentését célzó széleskörű színházi összefogáshoz.

Ehhez igazodva, a színházlátogatás biztonságának megteremtése érdekében az alábbi szabályokat hozzuk:
1. Kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk, és kérjük a Nézőiket, hogy használjanak kézfertőtlenítőt. Kérjük a pedagógusokat és a szülőket, hogy ebben segítsék a gyerekeket.
2. Az előadásokat tünetmentes Nézők látogathatják. A színház jogosult a Nézők hőmérsékletének ellenőrzésére.
3. Fokozzuk a takarítás gyakoriságát, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek fertőtlenítésére és a nézőtér átszellőztetésére. Ezeket a feladatokat minden előadás előtt elvégezzük.
Az évad/tanév kezdete előtt a bábszínházhoz tartozó 1. emeleti, s - az épület üzemeltetőjével együttműködve - a más szervezetekkel közösen igénybe vett földszinti, közönség által használt terekben alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végzünk.
4. Előadásaink helyszínén levegőfertőtlenítő berendezést működtetünk.
5. Hat éves kor felett a színház egész területén kötelező a maszkviselés. A hat évesnél fiatalabb gyerekek maszkviselését ajánljuk, de amíg  erről nincs központi előírás, az oktatási intézmény ill. a szülő dönti el.
6. Kérjük Nézőinket, hogy az előadás kezdésére várakozva tartsák be a 1,5 m-es távolságot. A nézőtérre bemenni és azt elhagyni a színház által meghatározott, fokozatos módon lehet.
7. A hatályos előírásokban megengedett maximális nézőszám betartásán túl is szűkítjük az előadások maximális nézőszámát, hogy biztosítható legyen a nézők közötti megfelelő távolság.           
Kamaraterem: 30 fő
Színházterem – épített lelátó: 80 fő
Ha a gyerekcsoportok egy intézményből érkeznek, a nézőszám – az oktatási intézménnyel előzetesen egyeztetve – elérheti a termek maximális befogadóképességét.
8. A színházban kizárólag tünetmentes dolgozók vehetik fel a munkát.
9. A színház közönségforgalmi tereiben kötelező a munkatársak maszkviselése.
10. Kérjük Nézőinket, hogy jegyeiket elsősorban elővételben vásárolják meg (A pénztár nyitvatartása internetes oldalunkon megtalálható.). Ha ez nem lehetséges, a sorbaállás elkerülése érdekében időben érkezzenek az előadásra (pénztárnyitás az előadás kezdete előtt 1 órával.)

Bérleteseink figyelmébe:

11. A gyerekcsoportoknak tartott előadások esetén a ruhatárhoz is csoportonként/osztályonként mehetnek a gyerekek, a nézőtérre való be- illetve az onnan történő kilépéskor  a helyfoglalás ill. a hely elhagyása soronként ill. csoportonként történik.  A zavartalan lebonyolítás érdekében növeljük a nézőtéri/ruhatáros munkatársak létszámát, és kérjük a kísérő pedagógusok együttműködését, segítségét.
12. Amennyiben  az előírások ill. a járványügyi helyzet változása szükségessé teszi, a bérletet vásárló oktatási intézményeknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy a színház épületében zajló előadások mellett/helyett az oktatási intézményben zajló előadáson vegyenek részt.
Az iskolák osztályterem-színházi előadásainkat igényelhetik.
Az óvodáknak speciális színházi körülményeket nem igénylő, nagyobb termekben előadható produkcióinkat ajánljuk erre az esetre.
Az új produkciók létrehozásakor külön figyelmet fordítunk arra, hogy azok nem színházi környezetben, az oktatási intézményekben is előadhatók legyenek.
13. Amennyiben a járványhelyzet szükségessé teszi -a tavaszihoz hasonló módon, az intézményekkel előzetesen egyeztetve-, ismét biztosítjuk a bérleteseknek előadásaink háromkamerás felvételeinek megtekintését.
14. Amennyiben a fenti megoldások nem biztosítják az előadások megtekintését az évad/tanév végéig – igény esetén –, visszatérítjük az oktatási intézményeknek a bérlet árának arányos részét.

Kérjük, a részletekért, az esetleges változásokért és további információért keresse fel színházunk honlapját (www.meseboltbabszínhaz.hu), vagy érdeklődjön a 94/501-728-as számon.

 

 

 

január

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28