Kamasz Bérlet 2016-17

KAMASZ BÉRLET  2016-17.

10-14 ÉVESEKNEK SZÓLÓ BÉRLET 3 ELŐADÁSSAL

 

A BÉRLET ÁRA

Őszi vásárlás esetén a 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára:            2500.- Ft

Jelentkezési határidő:                                                                         2016. október 3. hétfő

Befizetési határidő:                                                                              2016. október 28. péntek

 

JELENTKEZNI LEHET

Trifusz Ádám szervezőnél, az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36205032056

Email:

Email:

 

A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL

 

PALLAI MARA: A HOLD SZERELMESEI

Michel Tournier: Pierrot ou les secrets de la nuit című írása motívumainak felhasználásával

„Hol kezdődik és meddig tart a barátság? Mit ér a szerelem? Vajon ami egyszer eltörik, újra összeilleszthető-e? Ami megfakul, újra kiszínezhető-e? Erről mesél nekünk Pierrot, Columbina és Harlekin története. A három commedia dell’arte figura alapkarakterét megőrizve hétköznapi, realista közegbe helyeztük hőseinket, ugyanakkor igyekeztünk megőrizni a történet emelkedettségét. Az előadás különlegessége a tárgy-, illetve anyag-animáció használata és a zeneiség, ami a vokalitásra és a tárgyakból, anyagokból előcsalható hangokra épül. Mind a díszlet, mind a jelmezek egyszerűsége alapvetően huszadik századi képet mutat, mégis egyfajta időtlenséget sugall: az eredetileg egy francia kisvárosban játszódó, nyomtatásban először 1979-ben megjelent történet akár itt és most is játszódhatna…”

 

GALUSKA LÁSZLÓ PÁL: FEHÉR LÓ FIA

A magyar népmesekincs talán legösszetettebb és leggyönyörűbb darabja Fehérlófia története. Igazi nagy mélységet és időtlenséget érzünk ebben a mesében, olyan hangon szól hozzánk, ami az ősidőkből hangzik föl, és még a mesék földjénél is messzebbről érkezett: a mítoszok országából. Van benne valami, ami egyszerre nagyon különös és ismerős, akár az álmainkban. A legjobb történetek ugyanis mindig az álmok nyelvén íródnak. Úgy élnek, ahogy az álmok, valóságosabban, mint maga a valóság. Legalábbis addig a hosszú, varázslatos pillanatig, amely megelőzi az ébredést.

A mennybéli királyságot megrendítő, a világ káoszba taszítását tervező sötét hatalom elől csak az egykori égi királyné tudott elmenekülni: aki rejtekhelyen, a teljes reménytelenség közepette szüli meg egyetlen gyermekét egy istentől elhagyott és ezért embertelen világban. Ennek a fiúnak kell fölnőnie, megerősödnie, és szembeszállnia a rettenetes káoszlények egyre erősebb képviselőivel, hogy visszahozza a sárkányok által elragadott fényt, és helyreállítsa a rendet mindhárom világszinten: a mennyben, a földön és a pokolban.

Ehhez azonban nem elég diadalmaskodni az ellenség fölött: le kell győznie az időt, a halált és végül önmagát is. Mindennél mélyebbre kell hatolnia, és mindenkinél magasabbra kell emelkednie. Erre pedig csak egyvalaki képes. Csak egyetlen, pótolhatatlan, kiválasztott hős. Csak ő, akit így neveznek: Fanyüvő, a Fehér Ló Fia.

 

HÁROM KÍVÁNSÁG – ÍR „TÜNDÉRMESE”

Az Írország zöldellő tájain született legendák, mesék világszerte ismertek, kedveltek. Ebből a különös - csodákkal, varázslattal teli – tájból (mely J. R. R. Tolkien-t, a Gyűrűk ura alkotóját is megihlette) származik a Három kívánság című tündérmese. Alapvető emberi kérdésekkel foglalkozik, olyanokkal, mint becsület, tisztesség, segítőkészség. Mihez kezd a kisember ha hirtelen teljesül három kívánsága? A sok humorral, játékos helyzettel megírt történet minden korosztály számára izgalmas és elgondolkodtató.

 

  • A Fehér Ló Fia és A Hold szerelmesei című  előadáshoz kapcsolódik egy ingyenes, kb. 30 perces előkészítő drámapedagógiai foglalkozás, melyet szakember vezet.  A foglalkozás helyszíne az iskola.
  • Az előadások helyszíne: MMIK színházterem, iskolai osztályterem
  • Lehetőség van arra is, hogy az iskolai csoportok csak egy-egy előadásra jöjjenek.  A belépőjegy 950.- Ft

 

 

megosztás

január

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28