Mesebolt Bérlet 2015 tavasz

MESEBOLT BÉRLET  |  2015. TAVASZ

 

Húsz évesek lettünk. Igaz, már két esztendeje nagykorú a bábszínház, így szabadon vásárolhatunk ezt, azt, amazt, minden eddig tiltott dolgot, de ez mégis olyan kerek, gömbölyű évforduló. Olyan felnőttes, teljes.

Ma már vannak szülők, akik még gyerekként látták első szárnypróbálgatásainkat, s ma már gyerekeikkel járnak hozzánk. Sokat komolyodtunk, ám bármi is ért bennünket, el nem komorodtunk. Ma is játékkal játszunk, s játszani hívunk mindenkit.

Minden, ami szép és jó,

Meseboltban kapható!

 

 

MESEBOLT BÉRLET | 2015. tavasz

A féléves bérlet ára:                                                                     2500.- Ft

Jelentkezési határidő:                                                                  2015. január 9. péntek

Befizetési határidő:                                                                       2015. Január 16. péntek

 

 

Új lehetőségek a bérletvásárlás megkönnyítésére:

 

A Bábszínház segítséget ad, hogy a nehezebb vagy nehéz anyagi körülmények között élő családok gyermekei is eljuthassanak az előadásokra. Ezért lehetővé teszi, hogy az óvoda/iskola minden 50 megvásárolt teljes árú bérlet után további 5 db bérletet kedvezményesen vásárolhasson meg. (A 2014/2015-es évad tavaszi bérlete így nekik 2500.- Ft helyett csak 1.500.- Ft lesz. A kedvezmény csak a bábszínházi bérletre vehető igénybe, a bábszínház által szervezett gyermekszínházi ill. ifjúsági bérletre nem.)

 

A Bábszínház megpróbálja elősegíteni, hogy a szülők igénybe vehessék a munkahely által adható adómentes kulturális célú támogatást, ezért a befizetett bérlet áráról igény esetén akár egy-egy gyermeknek is számlát ad. (A 2012. november 19-én elfogadott Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló jogszabály a kulturális területre is kiterjeszti a maximum 50.000.- Ft-os adómentes természetbeni juttatás lehetőségét, amit már eddig is nyújthattak dolgozóiknak a munkáltatók. 2013. január elsejétől színházi belépőjegyek, bérletek vásárlására is fordítható ez az összeg.)

 

Új előadásainkról pár szóban….

 

BABSZEM JANKÓ – a Ziránó Színház vendégjátéka (óvodásoknak)(január)

Hősünk, kicsi létére, nagy segítsége szeretne lenni édesapjának, akinek folyton arra kell ügyelnie, hogy megóvja aprócska gyermekét attól, hogy bajba ne keveredjen a nagy segítés közepette. A féltés, óvás ellenére a baj elkerülhetetlen, és - mint azt tudjuk - nem jár egyedül. Viszontagságos útja során rengeteg akadályt kell leküzdenie, mire elérkezik az őt megillető helyre.

Előadásunkban az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Vajon milyen érzés lehet vándorolni a világban, ha az ember csak akkora, mint egy babszem? Milyen lehet a tehén hasában, vagy a hercegkisasszony párnája alatt? Meg tud-e szelídíteni egy fenevadat, aki ilyen icipici?

Ezekre, és még sok más kérdésre ad választ a Ziránó Színház előadása.

 

Wilhelm Hauff - Tasnádi István: HIDEG SZÍV (iskolásoknak)(február)

Munk Péter, a füstös képű szénégető elismerésre és gazdagságra vágyik. Édesanyja egyik meséjét követve felkeresi a Fekete erdő szívében lakó Üvegmanót, s mivel szerencséjére vasárnap született, a kedves erdei manócska teljesíti három kívánságát. Gazdagságra és sikerre tesz szert, de hamar tönkre megy, s újra segítségre szorul. Ezúttal a sötét oldalhoz fordul: az erdei óriás, Hollandiás Miska ajánl neki üzletet jó pénzért cserébe. Munk Péter szívét kéri, amiért kőszívet s azzal érzelemmentes, vagyis gondtalan életet ad a jólét mellé. De lehet-e szív nélkül élni? Mit ér a jólét, ha nem élvezzük? A vágyott nő, ha nem szeretjük? S ha nem kell ez az élet, van-e visszaút egy ilyen alkuból?

 

Veres András: MACKÓ SZÜLETÉSNAPJA (óvodásoknak-iskolásoknak)(március-április)

Ha az embernek születésnapja van, máshogy csörög a vekker, máshogy mennek a felhők és más íze van a reggelinek. Ha az embernek születésnapja van, előtte minden este megkérdezi, hogy hányat kell még aludni, és megszámolja az ujjain, hogy már csak hármat, már csak kettőt, már csak egyet... Ha az embernek születésnapja van, azt azonnal észre lehet venni. Mackónak születésnapja van, mégsem történik semmi különös. Minden ugyanolyan, mint tegnap meg tegnapelőtt, pedig este lefekvéskor meg is számolta a mancsán, hogy már csak egyet kell aludni. Mackó születésnapja rejtélyes körülmények között eltűnt. Sőt: lehet, hogy valaki ellopta...

Szabó Magda: TÜNDÉR LALA – a debreceni Vojtina Bábszínház és a Mesebolt Bábszínház közös produkciója (óvodásoknak-iskolásoknak)(május)

Szabó Magda Tündér Lala című kisregénye érzékeny módon beszél fontos és nehezen megközelíthető témákról gyerekeknek. Emberi és társadalmi kérdéseket boncol a legkisebbek számára is élvezhető és követhető kalandos történeten keresztül, ami emberek, tündérek és más csodalények között bonyolódik, gyönyörű tájakon.

A szépség mellett sötétségről, az igazság mellett a világ és az élet igazságtalanságairól is őszintén beszél, amiben a gonoszt le lehet győzni, a sebekre, ha nem is gyógyulnak be teljesen, mégis vigasztalást lehet nyerni, és ahol, ha veszteségekkel és lemondásokkal jár is, de a rend végül helyreáll.

 

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

március

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31