Mesebolt Bérlet 2016-17 tavasz

MESEBOLT BÉRLET  2017. TAVASZ

ÓVODÁS ÉS KISISKOLÁS CSOPORTOKNAK SZÓLÓ FÉLÉVES BÉRLET 3 ELŐADÁSSAL

 

 

A BÉRLET ÁRA

A 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára:        2500.- Ft

Jelentkezési határidő:                                                                         2017. január 20. péntek

Befizetési határidő:                                                                              2017. január 31. kedd

 

 

LEHETŐSÉGEK A BÉRLETVÁSÁRLÁS MEGKÖNNYÍTÉSÉRE

A Bábszínház segítséget ad, hogy a nehezebb vagy nehéz anyagi körülmények között élő családok gyermekei is eljuthassanak az előadásokra. Ezért lehetővé teszi, hogy az óvoda/iskola minden 50 megvásárolt teljes árú bérlet után további 5 db bérletet kedvezményesen vásárolhasson meg. (A 2016/2017-es évad tavaszi bérlete így nekik 2500.- Ft helyett csak 1.500.- Ft lesz. A kedvezmény csak a Mesebolt Bérletre vehető igénybe, a bábszínház által szervezett Zenés, Kamasz, ill. Ifjúsági Bérletre nem.)

 

A Bábszínház megpróbálja elősegíteni, hogy a szülők igénybe vehessék a munkahely által adható adómentes kulturális célú támogatást, ezért a befizetett bérlet áráról igény esetén akár egy-egy gyermeknek is számlát ad. (A 2012. november 19-én elfogadott Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló jogszabály a kulturális területre is kiterjeszti a maximum 50.000.- Ft-os adómentes természetbeni juttatás lehetőségét, amit már eddig is nyújthattak dolgozóiknak a munkáltatók. 2013. január elsejétől színházi belépőjegyek, bérletek vásárlására is fordítható ez az összeg.)

 

 

JELENTKEZNI LEHET

Trifusz Ádám szervezőnél, az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36205032056

Email:

Email:

 

 

FACEBOOK

Látogassanak el Facebook-oldalunkra, melyen friss hírekkel, galériákkal jelentkezünk nap mint nap: facebook.com/meseboltbabszinhaz

 

ÚJ! FACEBOOK-CSOPORTOK

Kérjük csatlakozzanak zárt Facebook-csoportjainkhoz, melyekben korosztályokra lebontva teszünk közzé naprakész információkat:

Csoportjaink neve: MESEBOLTINFO óvodáknak, ill. MESEBOLTINFO alsósoknak.

Facebook-oldalunkon keresztül is elérhetőek ezek a csoportok.

 

YOUTUBE

Az alábbi linken kis ízelítőt láthatnak előadásainkból: https://www.youtube.com/user/meseboltbabszinhaz/videos

 

 

 

A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL

 

 

FABÓK MANCSI: A SZÉKELY MENYECSKE MEG AZ ÖRDÖG

(óvodásoknak / február / kamaraterem)

Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár… Mesénk fonalát ördögszállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!

 

 

MICHEL OCELOT: KIRIKOU ÉS A BOSZORKÁNY

(óvodásoknak, iskolásoknak / február-március / színházterem)

A számos díjjal elismert francia rajzfilm alapján készült előadás főhőse a kis Kirikou. Ez a különleges kisfiú már édesanyja hasában beszél, maga jön a világra, majd azonnal nekifog, hogy megértse és legyőzze a falut sanyargató boszorkányt. A nyugat-afrikai népmesei motívumokból szőtt mese gyönyörű vizualitással, szimbolikus motívumokon, izgalmas fordulatokon keresztül mutat be egy felnövés-történetet. Foglalkozik a közösség és az egyén felelősségének kérdésével az elnyomással szemben, a gonoszság eredetét próbálja megfejteni, egy határokat feszegető, különc, mégis nagyon szerethető kisbabahőssel.

 

JILL TOMLINSON: A FÖLDIMALAC, AKI SEMMIBEN SEM VOLT BIZTOS

(óvodásoknak, iskolásoknak / április-május-június / kamaraterem-színházterem)

Pim egy földimalac. Nemrég született, és még sosem hagyta el azt a kényelmes odút, ahol édesanyjával él. Ám ez a lakás egyre unalmasabb egy mindenre kíváncsi földimalac számára, ezért érdemes szépen, óvatosan körülnézni, milyen is a nagyvilág? Kik laknak a környéken? Ki a barát? Ki veszélyes? Szerencsére anya mindenre tudja a választ, de Pim még így is hajmeresztő kalandokba keveredik, ha éppen nem figyel eléggé a szülői szem.

Az ismert szerző, Jill Tomlinson. mesesorozatának talán legizgalmasabb, és egyben leghumorosabb része elevenedik meg, rengeteg bábbal, játékkal és mesével a Mesebolt Bábszínház színpadán.

 

A HÁROM KÍVÁNSÁG – ÍR „TÜNDÉRMESE

(iskolásoknak / április-május / színházterem)

Az Írország zöldellő tájain született mesék, legendák világszerte ismertek, kedveltek. Ebből a különös - csodákkal, varázslattal teli – tájból (mely J. R. R. Tolkien –t is megihlette) származik a Három kívánság című tündérmese. Alapvető emberi kérdésekkel foglalkozik, olyanokkal, mint becsület, tisztesség, segítőkészség. Mihez kezd a kisember ha hirtelen teljesül három kívánsága? A sok humorral, játékos helyzettel megírt mese minden korosztály számára izgalmas és elgondolkodtató.

 

 

megosztás

január

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28