MESEBOLT BÉRLET 2017. ŐSZ

Tisztelt Pedagógusok! Kedves Nézőink!

Szokatlan bevezetővel kezdem a következő évados bérleti ajánlónkat. Először is nem az előadásokról írok, hanem tisztelettel megköszönöm azt a több száz kitöltött kérdőívet, melyet visszakaptunk Önöktől. Köszönöm, hogy időt és energiát fordítottak a válaszadásra. Óriási segítséget jelent ez számunkra. Segítséget adtak, de kötelezettséget is róttak ránk. Az erősebb párbeszéd kötelezettségét. Mi úgy tekintünk erre a kérdőívre, mint egy új típusú kapcsolat kezdetére.
Látjuk annak igényét, hogy kicsit több legyen a műsortervben az ismertebb, klasszikusabb mese, melyek könnyebben feldolgozhatóak a gyerekek számára.
Ezen észrevételek alapján, s azok figyelembevételével állítottuk össze a 2017/2018-as bábszínházi évad bérletes ajánlatát.
Még egyszer köszönöm az együttműködést, és remélem ajánlatunk elég vonzó és izgalmas lesz, hogy találkozhassunk a következő évadban is!

Tisztelettel:
Kovács Géza
A Mesebolt Bábszínház igazgatója

 

A MESEBOLT BÉRLET 2017. ŐSZ KÍNÁLATA ÓVODÁSOKNAK:
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)
Fazekas Mihály: Lúdas Matyi
Václáv Čtvrtek: Rumcájsz

A MESEBOLT BÉRLET 2017. ŐSZ KÍNÁLATA KISISKOLÁSOKNAK:
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)
Fazekas Mihály: Lúdas Matyi
Ágoston, avagy egér a felhők között

A BÉRLET ÁRA
Tanév végi vásárlás esetén a 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára: 2100.- Ft
Befizetési határidő: 2017. június 15. csütörtök

Őszi vásárlás esetén a 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára: 2500.- Ft
Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 11. hétfő
Befizetési határidő: 2017. szeptember 22. péntek

Óvodai és iskolai csoportok jelentkezését várjuk, egyéni bérletvásárlásra nincs lehetőség.

LEHETŐSÉGEK A BÉRLETVÁSÁRLÁS MEGKÖNNYÍTÉSÉRE

A Bábszínház segítséget ad, hogy a nehezebb vagy nehéz anyagi körülmények között élő családok gyermekei is eljuthassanak az előadásokra. Ezért lehetővé teszi, hogy az óvoda/iskola minden 50 megvásárolt teljes árú bérlet után további 5 db bérletet kedvezményesen vásárolhasson meg. (A 2017/2018-as évad őszi bérlete így nekik 2500.- Ft helyett csak 1.500.- Ft lesz. A kedvezmény csak a Mesebolt Bérletre vehető igénybe, a bábszínház által szervezett Zenés, Kamasz, ill. Ifjúsági Bérletre nem.)

A Bábszínház megpróbálja elősegíteni, hogy a szülők igénybe vehessék a munkahely által adható adómentes kulturális célú támogatást, ezért a befizetett bérlet áráról igény esetén akár egy-egy gyermeknek is számlát ad. (A 2012. november 19-én elfogadott Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló jogszabály a kulturális területre is kiterjeszti a maximum 50.000.- Ft-os adómentes természetbeni juttatás lehetőségét, amit már eddig is nyújthattak dolgozóiknak a munkáltatók. 2013. január elsejétől színházi belépőjegyek, bérletek vásárlására is fordítható ez az összeg.)

 

JELENTKEZNI LEHET
Trifusz Ádám szervezőnél, az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: +36205032056
Email: és

 

ÚJ! FACEBOOK-CSOPORTOK
Kérjük csatlakozzanak zárt Facebook-csoportjainkhoz, melyekben korosztályokra lebontva teszünk közzé naprakész információkat:
Csoportjaink neve: MESEBOLTINFO óvodáknak, ill. MESEBOLTINFO alsósoknak.
Facebook-oldalunkon keresztül is elérhetőek ezek a csoportok.

FACEBOOK
Látogassanak el Facebook-oldalunkra, melyen friss hírekkel, galériákkal jelentkezünk nap mint nap: facebook.com/meseboltbabszinhaz

MESEBOLTBABSZINHAZ.HU
Internetes honlapunkon bővebben is olvashatnak aktuális programjainkról, premiereinkről, előadásainkról, továbbá galériák megtekintésére, belépőjegy-foglalásra is lehetőség van.

YOUTUBE
Az alábbi linken kis ízelítőt láthatnak előadásainkból: https://www.youtube.com/user/meseboltbabszinhaz/videos

 

A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL

KICSIBÁCSI ÉS KICSINÉNI (MEG AZ IMIKÉM)
(óvodásoknak, iskolásoknak / szeptember-október / kamaraterem)

Elképzelted már, milyen igazán, nagyon, egészen kicsi-kicsinek lenni? Dániel András meséjének szereplői egy szemünk számára alig látható világban élnek, azonban most először megmutatják magukat a nagyközönségnek! Lakódiójukat éppen a Mesebolt színpadára tette le a szél, csak hogy megelevenedjen előttünk a világ legkisebb házaspárjának egy nem is annyira mindennapi mindennapja. Nem kisebb dolgokra lehet számítani, mint egy igazi piaci sárkányra, egy egészen új holdra, sőt, még a gombócevés világrekordja is megdőlni látszik (de ígérjük, hogy egy gombócnak sem esik közben bántódása)! A szerző köteteiben már megjelent történetek újabbakkal bővülnek, hogy egy egész estés utazásra hívják nem csak a legkisebbeket, de a legnagyobbakat is!

LÚDAS MATYI
(óvodásoknak, iskolásoknak / november / színházterem)

Fazekas Mihály halhatatlan alkotását mindenki ismeri, Matyi alakját felnőtt és gyerek egyaránt régi ismerősként tartja számon. A ravasz legény és a kapzsi földesúr, Döbrögi története a magyar irodalom egyik legbecsesebb kincse.
A Mesebolt Bábszínház új előadása bábokkal, maszkokkal kelti életre a jól ismert szereplőket, sok zenével és kalanddal.
Az igazságtalanul megbotoztatott Lúdas Matyi nem hagyja annyiban a sértést. Végigizgulhatjuk, hogyan szedi rá hősünk a magát törvény felettinek tartó zsarnokot, és hogyan szolgáltat igazságot, háromszor is egymás után, hiszen megígérte Döbröginek: „Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!”

RUMCÁJSZ
(óvodásoknak / január / kamaraterem)

Rumcájszt, a becsületes jičini cipészmestert, a polgármesteri láb megsértése miatt száműzik a Řaholec-erdőbe. Zsiványöltözetben, csálé kalappal a fején, övében pisztollyal beköltözik egy barlangba. A Rejtek-adó erdő lakói: tündérek, manók, csodás állatok befogadják és táplálják a segítőkész útonállót.
Feleségül veszi a talpra esett és szorgalmas Mankát, gyermekük is születik, Csibészke. Vajon sikerül csínytevéseikkel, kalandjaikkal, egymást támogatva igazságot szolgáltatni a szegényeknek? Rendet teremteni a császári udvart majmoló gróf és felesége által feje tetejére állított világban?
Van -e bátorságuk ezért akár a poklot is megjárni?
A vidám és kalandos történet során a néző elgondolkodhat arról is, mi a becsület, az együttérzés és mi az igazi gazdagság.
Előadásunkat a világhírű Václáv Čtvrtek meséiből válogatva álmodtuk bábszínpadra.

EGY REPÜLŐ EGÉR KALANDOS TÖRTÉNETE
(iskolásoknak / január / kamaraterem)

Egy repülő egér kalandos története
Ki ne álmodozott volna már a repülésről? Milyen lehet a felhők között suhanni? Nem könnyű ez a feladat, különösen akkor nem, ha az álmodozó illető egy kisegér. Egér a levegőben! Lehetséges ez egyáltalán? Ha valaki elég kitartó, és nem adja fel az álmait, akkor elrugaszkodhat a földtől, és megpillanthatja fentről a mi kicsi, de csodálatos világunkat.
A bátor kisegér kalandjain sok humorral, szeretettel és bölcsességgel vezet végig a Mesebolt Bábszínház és a Ziránó Színház legújabb, közös előadása.

 

megosztás

január

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28