MESEBOLT BÉRLET 2018. ŐSZ

MESEBOLT BÉRLET  2018. ŐSZ

ÓVODÁSOKNAK, KISISKOLÁSOKNAK SZÓLÓ FÉLÉVES BÉRLET 3 ELŐADÁSSAL

 

 

 

A MESEBOLT BÉRLET 2018. ŐSZ KÍNÁLATA ÓVODÁSOKNAK:

Michael Ende: Ármányos puncspancs

Kolozsi Angéla: Pöttöm Panna

Josef Čapek: Történetek a Kutyusról meg a Cicusról

 

A MESEBOLT BÉRLET 2018. ŐSZ KÍNÁLATA KISISKOLÁSOKNAK:

Peer Krisztián: Estimese

Michael Ende: Ármányos puncspancs

Kolozsi Angéla: Pöttöm Panna

 

 

A BÉRLET ÁRA

Tanév végi vásárlás esetén a 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára:   2100.- Ft

Befizetési határidő:                                                                              2018. június 15. péntek

 

Őszi vásárlás esetén a 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára:            2500.- Ft

Jelentkezési határidő:                                                                         2018. szeptember 10. hétfő

Befizetési határidő:                                                                              2018. szeptember 21. péntek

 

Óvodai és iskolai csoportok jelentkezését várjuk, egyéni bérletvásárlásra nincs lehetőség.

 

LEHETŐSÉGEK A BÉRLETVÁSÁRLÁS MEGKÖNNYÍTÉSÉRE

A Bábszínház segítséget ad, hogy a nehezebb vagy nehéz anyagi körülmények között élő családok gyermekei is eljuthassanak az előadásokra. Ezért lehetővé teszi, hogy az óvoda/iskola minden 50 megvásárolt teljes árú bérlet után további 5 db bérletet kedvezményesen vásárolhasson meg. (A 2018/2019-es évad őszi bérlete így nekik 2500.- Ft helyett csak 1.500.- Ft lesz. A kedvezmény csak a Mesebolt Bérletre vehető igénybe, a bábszínház által szervezett Zenés, Kamasz, ill. Ifjúsági Bérletre nem.)

 

A Bábszínház megpróbálja elősegíteni, hogy a szülők igénybe vehessék a munkahely által adható adómentes kulturális célú támogatást, ezért a befizetett bérlet áráról igény esetén akár egy-egy gyermeknek is számlát ad. (A 2012. november 19-én elfogadott Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló jogszabály a kulturális területre is kiterjeszti a maximum 50.000.- Ft-os adómentes természetbeni juttatás lehetőségét, amit már eddig is nyújthattak dolgozóiknak a munkáltatók. 2013. január elsejétől színházi belépőjegyek, bérletek vásárlására is fordítható ez az összeg.)

 

JELENTKEZNI LEHET

Trifusz Ádám szervezőnél, az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36205032056

Email: és

 

ÚJ! FACEBOOK-CSOPORTOK

Kérjük csatlakozzanak zárt Facebook-csoportjainkhoz, melyekben korosztályokra lebontva teszünk közzé naprakész információkat:

Csoportjaink neve: MESEBOLTINFO óvodáknak, ill. MESEBOLTINFO alsósoknak.

Facebook-oldalunkon keresztül is elérhetőek ezek a csoportok.

 

FACEBOOK

Látogassanak el Facebook-oldalunkra, melyen friss hírekkel, galériákkal jelentkezünk nap mint nap: facebook.com/meseboltbabszinhaz

 

MESEBOLTBABSZINHAZ.HU

Internetes honlapunkon bővebben is olvashatnak aktuális programjainkról, premiereinkről, előadásainkról, továbbá galériák megtekintésére, belépőjegy-foglalásra is lehetőség van.

 

YOUTUBE

Az alábbi linken kis ízelítőt láthatnak előadásainkból: https://www.youtube.com/user/meseboltbabszinhaz/videos

 

A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL

(A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.)

 

MICHAEL ENDE: ÁRMÁNYOS PUNCSPANCS

(óvodásoknak, iskolásoknak / október és január / színházterem)

Szilveszter éjszakáján rettenetes dolog készül. Lidérczy, a varázsló laboratóriumában rotyog, fortyog, bugyborékol, bűzölög és gőzölög a világ gonosz varázslatainak leggonoszabbika, a legszörnyűbb bájital, a legborzasztóbb kotyvalék: a sátánármányosparázsvarázspokolikőrpuncspancslódítóbódítóka!

Ha az álnok varázsló terve sikerül, a bájital hatására az újévi jókívánságok rosszra fordulnak, a folyók kiszáradnak, a hegyek szétporladnak, az erdők leégnek, a városok romba dőlnek, és az utolsó szilveszteri harangütésre menthetetlenül elpusztul az állatok és emberek otthona, a Föld…

Rotyog, fortyog a kotyvalék, ketyeg az óra, ám egy öreg, tohonya kandúr és egy zsörtölődő varjú az utolsó pillanatban elindul, hogy megmentse a világot. Vajon sikerülhet-e nekik?

Michael Ende meséje egyszerre fordulatos kalandsorozat, versenyfutás az idővel, ugyanakkor lírai szépségű történet a felelősségről, a bátorságról és a barátságról (ami egy macska és egy varjú esetében különösen ritka. De azért lehetséges.)

 

KOLOZSI ANGÉLA: PÖTTÖM PANNA

(óvodásoknak, iskolásoknak / november-december / kamaraterem)

Volt egyszer egy kislány. Picurka volt, de a magasba vágyott.

Várta az ismeretlen, hívta a kaland. S ha hívta, hát ment is. Ment?

Vitték, dobálták, sodorták, teperték, mert hiszékeny volt, mert

jószívű volt, mert szép volt. Őt akarta mindenki: a béka, a cserebogár,

az egér, a vakondok, mind, mind, akik azt hitték, hogy

nekik jár egy ilyen szép, egy ilyen pöttöm, egy ilyen Panna.

Jár? Dehogy is jár, inkább szalad, szökik, menekül!

Persze ehhez kell egy igaz barát, aki segít, aki noszogat, aki tudja,

mi kell a boldogsághoz. Na, micsoda, Pöttöm Pannák?

 

JOSEF ČAPEK: TÖRTÉNETEK A KUTYUSRÓL MEG A CICUSRÓL

(óvodásoknak / január / kamaraterem)

Kutya-macska barátság, mondják a marakodó emberekre. Nem úgy a mi Kutyusunk és Cicusunk. Ők igazi jó barátok, bár ez néha nagyon sok bajjal jár két ilyen különböző természetű állatkánál. Az előadás során bele pillantunk életükbe: A költözés utáni takarítás gondjaiba, amikor Cicus hiába keresi a súrolókefét, Kutyus meg jóféle sajtnak nézi a szappant és meg is kóstolja. Megtudjuk milyen a kutyanyelv és a macskanyelv. Kedvenceink hogyan sütnek mindenízű tortát, amikor egy napon ünneplik Cicus születésnapját és Kutyus névnapját. Hogyan nevelik fel az erdőben talált babát? Végül milyen színházi előadást rendeznek a gyerekeknek?

Bábjátékunk Josef Čapek Történetek a Kutyusról meg a Cicusról c. mesefüzérének legbájosabb és egyben legtanulságosabb epizódjait eleveníti meg.

 

PEER KRISZTIÁN: ESTIMESE

(iskolásoknak / szeptember-október / kamaraterem)

Egy életunt királyfi vándorútra indul, hogy megtalálja a halhatatlanságot. Meg is találja, el is veszíti - miért kell minden este ugyanazt mesélni? A gyerekszoba villanyoltás után: három testvér, de csak a legkisebbnek van csokija. Minden kocka új kaland. Így lesz a királyfi útja egyre kacskaringósabb, hiszen három, egymást folytonosan korrigáló, eltérítő, megviccelő mesélőnk is van, három, a halál megértésében máshol és máshol járó gyerek. A hangyakirálynő átkán innen, a titkos nindzsaiskolán túl: életre kel az emeletes ágy…

 

 

megosztás

január

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28