MESEBOLT BÉRLET 2021-22. / Óvodásoknak

MESEBOLT BÉRLET  2021-22.

ÓVODÁSOKNAK SZÓLÓ ÉVES BÉRLET 4 ELŐADÁSSAL

 

A Mesebolt Bérlet a már megszokott féléves konstrukciót elhagyva egészéves bérletté változik. Így a 2021-22-es évadban nem 2x 3 előadást kínálunk bérleteseinknek, hanem egy egész évre szóló 4 meséből álló előadás-sorozatot. Ez több lehetőséget ad arra, hogy az esetleges „kényszerszüneteket” kezeljük. És talán a pedagógusok munkáját is megkönnyítjük ezzel, hiszen decemberben nem kell újrakezdeni a szervezőmunkát.

Úgy tervezzük, hogy az első előadást 2021. október 11. után láthatják a gyerekek. Természetesen továbbra is minden időpontot előre egyeztetünk minden intézménnyel.

Ismét arra törekedtünk, hogy az óvodások életkorának megfelelő történeteket válasszunk.

Az EMMI Kulturális Államtitkárságától kapott információ szerint jelenleg semmilyen korlátozás nincs, ami nehezítené a színházlátogatást, és nem is terveznek semmi ilyet. Így hát szeretnénk, ha bérletes előadásaink a szokott helyen, a bábszínház kamaratermében zajlanának.

Végiggondoltuk azt is, mit teszünk, ha a csoportok a hatályos rendelkezések miatt nem jöhetnek el hozzánk. Ebben az esetben mi megyünk az óvodákba. Természetesen ügyelünk arra, hogy csak védettségi igazolvánnyal rendelkező társulati tagok találkozzanak a gyerekekkel. (Örömmel tudatjuk, hogy a bábszínház társulatának minden tagja be van oltva.) Persze így módosítanunk kell majd a műsorkínálatunkat: váltunk óvodai csoportszobában, vagy akár óvodai tornateremben eljátszható előadásokra.

Ha a tanév végéig sem a bábszínházban, sem az óvodákban nem tudjuk lejátszani a 4 bérletes előadást, a bérlet árát az azt megvásárló intézményeknek arányosan visszatérítjük. (Az esetlegesen elmaradó előadások online pótlását nem tervezzük.)

 

A MESEBOLT BÉRLET KÍNÁLATA ÓVODÁSOKNAK:

Horgas Béla: A fabatkák kertje
Veres András: Holdangyal – a „Népek meséi” című sorozat része
Jill Tomlinson: A földimalac, aki semmiben sem volt biztos
Veres András: Fókaszív – a „Népek meséi” című sorozat része

Előadásaink létrejöttét az NKA, az EMMI és az MMA támogatja.

 

A BÉRLET ÁRA

A bérlet ára: 3800.- Ft
Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 27. hétfő
Fizetési határidő: 2021. november 15. hétfő

A fizetés módja:
-       az iskola átutalja a bábszínház számlájára: 10918001-00000129-17360005
-       az iskola szervező pedagógusa készpénzben befizeti egyeztetett időpontban a bábszínház pénztárába

 

KEZDÉSI IDŐPONTOK + CSOPORTOS JELENTKEZÉS

Bérletes előadásaink kezdési időpontjai: 9:00, 10:30.
Az adott óvodának legideálisabb időpontot a jelentkezésnél kérjük jelezni.
Kizárólag óvodai csoportok jelentkezését várjuk, egyéni bérletvásárlásra nincs lehetőség.

 

JELENTKEZÉS + BŐVEBB INFORMÁCIÓ

Jelentkezni Trifusz Ádám szervezőnél, az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:
Telefon: +36205032056
Email: és Továbbá egyéb előadásainkról is itt juthatnak információhoz (pl. az 1-4 éveseknek szóló pöttöm színházi előadásokról…)

 

FACEBOOK-CSOPORTOK

Kérjük csatlakozzanak zárt Facebook-csoportjainkhoz, melyekben korosztályokra lebontva teszünk közzé naprakész információkat:
Csoportjaink neve: MESEBOLTINFO óvodáknak, ill. MESEBOLTINFO alsósoknak.
Facebook-oldalunkon keresztül is elérhetőek ezek a csoportok.

FACEBOOK

Látogassanak el Facebook-oldalunkra, melyen friss hírekkel, galériákkal jelentkezünk nap mint nap: facebook.com/meseboltbabszinhaz

MESEBOLTBABSZINHAZ.HU

Internetes honlapunkon bővebben is olvashatnak aktuális programjainkról, premiereinkről, előadásainkról, továbbá galériák megtekintésére, belépőjegy-foglalásra is lehetőség van.

YOUTUBE

Az alábbi linken kis ízelítőt láthatnak előadásainkból: https://www.youtube.com/user/meseboltbabszinhaz/videos
A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL

(A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.)

 

Horgas Béla: A FABATKÁK KERTJE

(A Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös előadása)

Horgas Béla a huszadik század magyar irodalmának érzékeny, filozofikus képviselője, aki a gyermekközönséghez is komolyan, elmélyülten beszél, humora intelligens, sziporkázó. Meséi, versei képszerűek, egyszerre hatnak a befogadó érzelmeire és értelmére. Saját világot építget, melynek saját törvényei, saját földrajza, saját flórája és faunája van, még a fizika törvényei is máshogy működnek itt.

A fabatkák kertje bárhol lehet: a kert végében, az árokparton, vagy akár a játszótér sarkán. Lakói bölcsek, csendesek, világukat a szeretet és a szépség irányítja. De - mint oly sokszor - a külvilág megirigyli ezt a boldogságot. Czifra és Czefre, a két rablólány elhatározza, hogy megszerzi a fabatkák kincseit. De van egy kis bökkenő! Ezek a kincsek egyáltalán nem olyanok, amilyennek azt a két rablóhölgy elképzeli…

Aki kíváncsi a fabatkák kincseire, Czifra és Czefre fortélyos terveire és arra, hogy kicsoda Tevepúpja kapitány, megtudhatja a Mesebolt Bábszínház új interaktív előadásából, ráadásul még arra is fény derül, hogy mi a kamillavirág másik neve…

Veres András: HOLDANGYAL – a „Népek meséi” című sorozat része

A népmesék örökérvényű igazságai, gondolatai kiapadhatatlan forrásai a bábszínháznak. Ezek a történetek olyan kérdésekkel foglalkoznak, melyek kortól, országtól, néptől függetlenül mindenkit megérintenek. A Mesebolt Bábszínház is gyakran állít színpadra népmese feldolgozásokat, hiszen ezek izgalmasan, fordulatosan, és mindenekelőtt tisztán és érthetően mesélnek a gyerekeknek az élet nagy dolgairól. Új előadásunkban egy baskír és egy tadzsik népmese „házasságából” születik új minőség a bábszínpadon.

A gyönyörűséges Holdangyal sugárzó szépsége fénybe borítja az éjszakai várost, de hiába a szépség, ha a lány fél az álmoktól. Aki az ő kezét szeretné elnyeri, annak különös feladatot kell teljesítenie: ébren tartani Holdangyalt, egészen reggelig. Ezt még senkinek sem sikerült teljesítenie, az álmok mindig győzedelmeskedtek a kérők felett, egészen addig, míg egy Aminbég nevű ifjú nem érkezik a palotába, akinek különleges képességei vannak…

Az előadás a hagyományos bábszínházi formák segítségével kelti életre az egzotikus, és mégis olyan ismerő mesét, messze repítve a nézőt a képzelet birodalmába.

JILL TOMLINSON: A FÖLDIMALAC, AKI SEMMIBEN SEM VOLT BIZTOS

(A szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a zalaegerszegi Griff Bábszínház közös produkciója)

Pim egy földimalac. Nemrég született, és még sosem hagyta el azt a kényelmes odút, ahol édesanyjával él. Ám ez a lakás egyre unalmasabb egy mindenre kíváncsi földimalac számára, ezért érdemes szépen, óvatosan körülnézni, milyen is a nagyvilág? Kik laknak a környéken? Ki a barát? Ki veszélyes? Szerencsére anya mindenre tudja a választ, de Pim még így is hajmeresztő kalandokba keveredik, ha éppen nem figyel eléggé a szülői szem.Az ismert szerző, Jill Tomlinson. mesesorozatának talán legizgalmasabb, és egyben leghumorosabb része elevenedik meg, rengeteg bábbal, játékkal és mesével a Mesebolt Bábszínház színpadán.

Veres András: FÓKASZÍV – a „Népek meséi” című sorozat része

Finn, a legendás fókavadász, Skócia északi partján él, és úgy gondolja, hogy mindent tud a fókákról. Mindig biztos kézzel találja el a zsákmányt, rettentően büszke vadásztudományára. Ám egy szép napon különös látogató érkezik Finn házába, aki meg sem áll vele a végtelen tenger mélységes mélyéig, a fókák birodalmáig.

Vajon mit érez a híres vadász, ha hirtelen fókaként kell élnie mindennapjait? Milyennek tűnik az ember, ha egy fóka szemével nézzük? Végül is kié a tenger? Bizony ezekre a kérdésekre kell hősünknek választ találnia, ha vissza szeretne térni a szárazföldre. A sok izgalmas, humoros, megindító kaland során Finn egészen más szemmel kezdi nézni a világot…

A Mesebolt Bábszínház új előadása egy skót népmese nyomán készült, de üzenete a mának is szól. Van - e jogunk kizsákmányolni a természetet, vagy jobb vele harmóniában élni? A válasz ott rejtőzik mindnyájunkban.

 

 

megosztás

január

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28