módosult MESEBOLT BÉRLET 2020-21. / KISISKOLÁSOKNAK SZÓLÓ ÉVES BÉRLET 4 ELŐADÁSSAL

MESEBOLT BÉRLET 2020-21.

KISISKOLÁSOKNAK SZÓLÓ ÉVES BÉRLET 4 ELŐADÁSSAL

A Mesebolt Bérlet a már megszokott féléves konstrukciót elhagyva egészéves bérletté változik. Így a 2020-21-es évadban nem 2x 3 előadást kínálunk bérleteseinknek, hanem egy egész évre szóló 4 meséből álló előadás-sorozatot.
Ismét arra törekedtünk, hogy a kisiskolások életkorának megfelelő történeteket válasszunk.

A MESEBOLT BÉRLET KÍNÁLATA:
Galuska László Pál: Madarak voltunk
Lili és a bátorság
Holdangyal
Horgas Béla: A fabatkák kertje

+ AJÁNDÉK ONLINE ELŐADÁSOK A BÉRLETET VÁSÁRLÓKNAK
Kormos István: Vackor az óvodában
Galuska László Pál: Szent Márton köpenye

Előadásaink létrejöttét az NKA és az EMMI támogatja.

ÍGY 4 HELYETT 6 ELŐADÁST LÁTHATNAK BÉRLETESEINK.
A BÉRLET ÁRA
A bérlet ára:                         3800.- Ft
Jelentkezési határidő:       2020. szeptember 25. péntek
Befizetési határidő: 2020. október 22. csütörtök

A befizetés történhet:
-        készpénzben a Bábszínházban, a pénztári órákban
-       és utalással is. Ebben az esetben - kérésre - előzetesen számlát küldünk.

KEZDÉSI IDŐPONTOK + CSOPORTOS JELENTKEZÉS
Bérletes előadásaink kezdési időpontjai: 9:00, 10:30, 14:30
Az adott iskolának legideálisabb időpontot a jelentkezésnél kérjük jelezni.
Kizárólag iskolai osztályok, csoportok jelentkezését várjuk, egyéni bérletvásárlásra nincs lehetőség.

AZ ELŐADÁSOK HELYSZÍNE
Ezt a koronavírus járvány alakulása határozza meg.
A két ajándék előadást a tavaszihoz hasonló módon, online- formában kínáljuk: küldünk egy linket, s erre kattintva adott időpontokban megtekinthetőek az előadások. Terveink szerint novemberben ill. decemberben kerül erre sor.

A további 4 előadás esetében többféle variáció lehetséges.

  1. Ha a járvány alakulása lehetővé teszi, szeretnénk ezeket 2021. június 15-ig élőben lejátszani a bábszínházban, a kamarateremben vagy a színházteremben. Ez a fő cél. Reméljük, hogy az oktatási év végéig erre lehetőségünk lesz.
  2. Ha ez nem lehetséges ill. kockázatos, egy vagy több előadást az iskolákban játsszuk le, hogy a gyerekek ne találkozzanak más intézményekből érkezőkkel.  A színészeket és a nézőket elválasztó plexifallal is növelni tudjuk a biztonságot. Természetesen csak akkor lehetséges ez a megoldás, ha ezt az aktuális jogszabályok, fenntartói intézkedések lehetővé teszik, s az adott intézmény beleegyezik.
  3. A négy előadásból kettő szabadtéren is játszható lesz (Holdangyal, A fabatkák kertje), s a másik kettő helyett is tudunk repertoárunkból szabadtéri előadást kínálni. Így – ha az időjárás is lehetővé teszi -, a bérletet az intézmények udvarán kialakított játéktéren is teljesíteni tudjuk. 
    1. Ha az 1-2-3. megoldás nem lehetséges, marad az online előadás. Tehát az előadásokról készült, 3 kamerás, professzionális felvételt nézhetik meg több felkínált időpontban a gyerekek.
    2. Amennyiben a fenti megoldások közül egyik sem biztosítja az előadások megtekintését az évad/tanév végéig, – igény esetén – visszatérítjük az oktatási intézményeknek a bérlet árának arányos részét.


RÉSZLETFIZETÉS
Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a bérlet árát az intézmények 2 egyenlő részletben fizessék ki.
Ebben az esetben adott számú bérlet megvásárlásáról az intézménnyel szerződést kell kötnünk.

Határidő:
-       1. részletet (1900 Ft/fő): 2020 október 22.
-       2. részlet (1900 Ft): 2021. január 31.
Ezt a lehetőséget csak akkor tudjuk biztosítani, ha az adott intézmény valamennyi bérletét így vásárolja meg.

JELENTKEZÉS + BŐVEBB INFORMÁCIÓ
Jelentkezni Trifusz Ádám szervezőnél, az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:
Telefon: +36205032056
Email: és

A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL
(A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.)

GALUSKA LÁSZLÓ PÁL: MADARAK VOLTUNK (iskolásoknak / színházterem)

Valaha madarak voltunk
Isten tenyerén lakoztunk.
Egyik ágról másra szálltunk,
Ami kellett, rátaláltunk.

Mint a göndör, fehér felleg,
Napjaink oly puhán teltek.
A halál is, mint az álom,
Úgy jött el azon a tájon.

Hol van ez a csodálatos vidék? Ahol Gergőce és Máriskó angyalt szabadít, boszorkát szomorít, ördöggel szántat, szamárcsikónak ad szárnyat. Ott, ahol kivirágzik a gyermekkor, felragyog az ifjúkor, megérik a felnőttkor, és beköszönt az öregkor tele. Ahol megszülettünk, felnőttünk, ahova mindig visszavágyunk. És persze a Mesebolt Bábszínház színpadán, ahol megnézhetik kicsik és nagyok, bárki, aki szereti a meséket.

LILI ÉS A BÁTORSÁG (iskolásoknak / kamaraterem) (kb. 2x 45 perc = előadás + feldolgozó foglalkozás)

Vajon mihez kell nagyobb bátorság: bemutatni egy félelmetes kötéltánc számot a cirkuszigazgató előtt vagy elmondani egy nyomasztó titkot az anyukánknak? A hét éves Lili egy vándorcirkusz izgalmas, különös és varázslatos világában nő fel. Egymás mellett él a kötéltáncos, a bűvész, az oroszlán, a bohóc és még sokan mások. Bizalmas közösség, amelyben mindenki ismer mindenkit. De mi van akkor, ha valaki túlságosan közel szeretne kerülni a másikhoz? Mikor és hogyan lehet nemet mondani valaki közeledésére, főleg abban az esetben ha egy felnőtt és egy gyerek kapcsolatáról van szó? A bátorságot kereső Lili a cirkusz bűvészétől remél segítséget, aki meg is ígéri, hogy varázserejével megadja a kislány számára, amit szeretne. Bátorság helyett azonban egy olyan titkot ad Lilinek, amit nem könnyű feldolgozni, elmondani valakinek pedig igazán bátor dolog lenne. Lilinek minden erejére szüksége lesz, hogy ezen a kötélen anyukája segítségével áttáncoljon, ám ha sikerül neki, életre szóló tanulságokkal gazdagodik.

HOLDANGYAL (óvodásoknak, kisiskolásoknak / kamaraterem)

A népmesék örökérvényű igazságai, gondolatai kiapadhatatlan forrásai a bábszínháznak. Ezek a történetek olyan kérdésekkel foglalkoznak, melyek kortól, országtól, néptől függetlenül mindenkit megérintenek. A Mesebolt Bábszínház is gyakran állít színpadra népmese feldolgozásokat, hiszen ezek izgalmasan, fordulatosan, és mindenekelőtt tisztán és érthetően mesélnek a gyerekeknek az élet nagy dolgairól. Új előadásunkban egy baskír és egy tadzsik népmese „házasságából” születik új minőség a bábszínpadon.
A gyönyörűséges Holdangyal sugárzó szépsége fénybe borítja az éjszakai várost, de hiába a szépség, ha a lány fél az álmoktól. Aki az ő kezét szeretné elnyeri, annak különös feladatot kell teljesítenie: ébren tartani Holdangyalt, egészen reggelig. Ezt még senkinek sem sikerült teljesítenie, az álmok mindig győzedelmeskedtek a kérők felett, egészen addig, míg egy Aminbég nevű ifjú nem érkezik a palotába, akinek különleges képességei vannak…
Az előadás a hagyományos bábszínházi formák segítségével kelti életre az egzotikus, és mégis olyan ismerő mesét, messze repítve a nézőt a képzelet birodalmába.

A FABATKÁK KERTJE (óvodásoknak, kisiskolásoknak / kamaraterem)

Horgas Béla a huszadik század magyar irodalmának érzékeny, filozofikus képviselője, aki a gyermekközönséghez is komolyan, elmélyülten beszél, humora intelligens, sziporkázó. Meséi, versei képszerűek, egyszerre hatnak a befogadó érzelmeire és értelmére. Saját világot építget, melynek saját törvényei, saját földrajza, saját flórája és faunája van, még a fizika törvényei is máshogy működnek itt.
A fabatkák kertje bárhol lehet: a kert végében, az árokparton, vagy akár a játszótér sarkán. Lakói bölcsek, csendesek, világukat a szeretet és a szépség irányítja. De - mint oly sokszor - a külvilág megirigyli ezt a boldogságot. Czifra és Czefre, a két rablólány elhatározza, hogy megszerzi a fabatkák kincseit. De van egy kis bökkenő! Ezek a kincsek egyáltalán nem olyanok, amilyennek azt a két rablóhölgy elképzeli…
Aki kíváncsi a fabatkák kincseire, Czifra és Czefre fortélyos terveire és arra, hogy kicsoda Tevepúpja kapitány, megtudhatja a Mesebolt Bábszínház új előadásából, ráadásul még arra is fény derül, hogy mi a kamillavirág másik neve…

Vackor az óvodában (óvodásoknak, kisiskolásoknak, online)

„Hol volt,
Hol nem,
Messze, messze,
Volt egy boglyos,
Lompos,
Loncsos,
És bozontos,
Vackor nevű kicsi medve,
Nem is medve
Csak egy apró,
Lompos,
Loncsos,
És bozontos,
Piszén pisze kölyökmackó.”

Sokaknak bizonyára régi ismerős érkezik a Mesebolt Bábszínházba, Császár Erika, bábszínházunk alapító tagja jóvoltából. Az óvodában mennyi gyerek, mennyi játék, de minden új, idegen. Hol van anya? Mikor jön apa? Nincs mitől félni, az óvoda csodás hely, ahol Vackor megtanul szépen enni, együtt játszani, csöndben aludni. Vagy mégse? Brumma, brumma hóha, hó! Fára mászni volna jó!

Szent Márton köpenye (óvodásoknak, kisiskolásoknak, online)

Tisztes, nemes gyülekezet!
Nyissunk fület, tárjunk szemet!
Mindenkinek, kiket illet,
Légyen tisztesség, becsület!
A mi könyvünk oly jeles,
Hogy a kendtek figyelmére
Már ezért is érdemes!

Ha kinyitjuk, benne látják
Szent Márton ’istóriáját;
Hogy vándorolt hét határon
Ezen az ánti-világon,
Pokolig hogyan futott.
Szombathelytől Galliáig,
S Mennyországba hogy jutott

Aki mindezt végignézi
Azt örökre megigézi!
Aki mindezt előadja,
Meseboltnak társulatja.

Az előadás két részből áll: az első részben a gyerekek képmutogató játékunk révén megismerkedhetnek Szent Márton életével, tetteivel.

 

 

 

megosztás

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

március

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31