módosult MESEBOLT BÉRLET 2020-21. / ÓVODÁSOKNAK SZÓLÓ ÉVES BÉRLET 4 ELŐADÁSSAL

MESEBOLT BÉRLET  2020-21.

ÓVODÁSOKNAK SZÓLÓ ÉVES BÉRLET 4 ELŐADÁSSAL

A Mesebolt Bérlet a már megszokott féléves konstrukciót elhagyva egészéves bérletté változik. Így a 2020-21-es évadban nem 2x 3 előadást kínálunk bérleteseinknek, hanem egy egész évre szóló 4 meséből álló előadás-sorozatot.
Ismét arra törekedtünk, hogy az óvodások életkorának megfelelő történeteket válasszunk.

A MESEBOLT BÉRLET KÍNÁLATA ÓVODÁSOKNAK:
Pinokkió – a Ziránó Színház előadása
Fókaszív – a „Népek meséi” című sorozat része
Holdangyal – a „Népek meséi” című sorozat része
Horgas Béla: A fabatkák kertje

+ AJÁNDÉK ONLINE ELŐADÁSOK A BÉRLETET VÁSÁRLÓKNAK
Kormos István: Vackor az óvodában
Galuska László Pál: Szent Márton köpenye

Előadásaink létrejöttét az NKA és az EMMI támogatja.

ÍGY 4 HELYETT 6 ELŐADÁST LÁTHATNAK BÉRLETESEINK.

A BÉRLET ÁRA
A bérlet ára:   3800.- Ft
Jelentkezési határidő:   2020. szeptember 25. péntek
Befizetési határidő: 2020. október 22. csütörtök

A befizetés történhet:
-        készpénzben a Bábszínházban, a pénztári órákban
-       és utalással is. Ebben az esetben - kérésre - előzetesen számlát küldünk.

KEZDÉSI IDŐPONTOK + CSOPORTOS JELENTKEZÉS
Bérletes előadásaink kezdési időpontjai: 9:00, 10:30.
Az adott óvodának legideálisabb időpontot a jelentkezésnél kérjük jelezni.
Kizárólag óvodai csoportok jelentkezését várjuk, egyéni bérletvásárlásra nincs lehetőség.

AZ ELŐADÁSOK HELYSZÍNE
Ezt a koronavírus járvány alakulása határozza meg.
A két ajándék előadást a tavaszihoz hasonló módon, online-formában kínáljuk: küldünk egy linket, s erre kattintva adott időpontokban megtekinthetőek az előadások. Terveink szerint novemberben ill. decemberben kerül erre sor.

A további 4 előadás esetében többféle variáció lehetséges.

  1. Ha a járvány alakulása lehetővé teszi, szeretnénk ezeket 2021. június 15-ig élőben lejátszani a bábszínházban, a kamarateremben vagy a színházteremben. Ez a fő cél. Reméljük, hogy az oktatási év végéig erre lehetőségünk lesz.
  2. Ha ez nem lehetséges ill. kockázatos, egy vagy több előadást az óvodákban játsszuk le, hogy a gyerekek ne találkozzanak más intézményekből érkezőkkel.  A színészeket és a nézőket elválasztó plexifallal is növelni tudjuk a biztonságot. Természetesen csak akkor lehetséges ez a megoldás, ha ezt az aktuális jogszabályok, fenntartói intézkedések lehetővé teszik, s az adott intézmény beleegyezik.
  3. A négy előadásból kettő szabadtéren is játszható lesz (Holdangyal, A fabatkák kertje),, s a másik kettő helyett is tudunk repertoárunkból szabadtéri előadást kínálni. Így – ha az időjárás is lehetővé teszi -, a bérletet az intézmények udvarán kialakított játéktéren is teljesíteni tudjuk. 
    1. Ha az 1-2-3. megoldás nem lehetséges, marad az online előadás. Tehát az előadásokról készült, 3 kamerás, professzionális felvételt nézhetik meg több felkínált időpontban a gyerekek.
    2. Amennyiben a fenti megoldások közül egyik sem biztosítja az előadások megtekintését az évad/tanév végéig, – igény esetén – visszatérítjük az oktatási intézményeknek a bérlet árának arányos részét.


RÉSZLETFIZETÉS
Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a bérlet árát az intézmények 2 egyenlő részletben fizessék ki.
Ebben az esetben adott számú bérlet megvásárlásáról az intézménnyel szerződést kell kötnünk.
Határidő:
-       1. részletet (1900 Ft/fő):  2020 október 22.
-       2. részlet (1900 Ft): 2021. január 31.
Ezt a lehetőséget csak akkor tudjuk biztosítani, ha az adott intézmény valamennyi bérletét így vásárolja meg.

JELENTKEZÉS + BŐVEBB INFORMÁCIÓ
Jelentkezni Trifusz Ádám szervezőnél, az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:
Telefon: +36205032056
Email: és

A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRÓL
(A műfajon belüli műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.)

PINOKKIÓ (óvodásoknak / kamaraterem)

„Drága Dzsepettó Papa! Drága Tündér Mama! Tisztelt Tudós Tücsök!
Remélem, jól vagytok, és elmúlt már a Mama köhögése. Én a távoli Amerikából küldöm ezt a levelet. Itt minden nagyon érdekes és óriási. Tegnap még indiánokat is láttam. Minden nap tartunk előadást, és a nézők nagyon szeretik a Papa bábfiguráit. Képzeljétek, letört Pinokkió orra, de sikerült megjavítanom, ahogy a Papától tanultam.

Drága Papa!
Nagyon hiányzol! Hiányzik a szúrós szakállad, az állandó zsörtölődésed. Köszönöm neked, hogy abból a régi faragatlan csökönyös bábuból igazi fiú, a te fiad lehettem. Karácsonyra hazatérek és megkóstolom a Mama világhíres fenyőmag kalácsát. Akkor majd elmesélem minden új kalandomat. Azt olvastam az újságban, hogy a Kandúr és a Róka megszökött a börtönből. Remélem, gyorsan nyakon csípik őket. Zárom soraimat, mert kezdődik az előadás.

Szerető fiatok:
Pinokkió"

FÓKASZÍV – a „Népek meséi” című sorozat része (óvodásoknak / kamaraterem)

Finn, a legendás fókavadász, Skócia északi partján él, és úgy gondolja, hogy mindent tud a fókákról. Mindig biztos kézzel találja el a zsákmányt, rettentően büszke vadásztudományára. Ám egy szép napon különös látogató érkezik Finn házába, aki meg sem áll vele a végtelen tenger mélységes mélyéig, a fókák birodalmáig.
Vajon mit érez a híres vadász, ha hirtelen fókaként kell élnie mindennapjait? Milyennek tűnik az ember, ha egy fóka szemével nézzük? Végül is kié a tenger? Bizony ezekre a kérdésekre kell hősünknek választ találnia, ha vissza szeretne térni a szárazföldre. A sok izgalmas, humoros, megindító kaland során Finn egészen más szemmel kezdi nézni a világot…
A Mesebolt Bábszínház új előadása egy skót népmese nyomán készült, de üzenete a mának is szól. Van - e jogunk kizsákmányolni a természetet, vagy jobb vele harmóniában élni? A válasz ott rejtőzik mindnyájunkban.

HOLDANGYAL – a „Népek meséi” című sorozat része (óvodásoknak, kisiskolásoknak / kamaraterem, szabadtér)

A népmesék örökérvényű igazságai, gondolatai kiapadhatatlan forrásai a bábszínháznak. Ezek a történetek olyan kérdésekkel foglalkoznak, melyek kortól, országtól, néptől függetlenül mindenkit megérintenek. A Mesebolt Bábszínház is gyakran állít színpadra népmese feldolgozásokat, hiszen ezek izgalmasan, fordulatosan, és mindenekelőtt tisztán és érthetően mesélnek a gyerekeknek az élet nagy dolgairól. Új előadásunkban egy baskír és egy tadzsik népmese „házasságából” születik új minőség a bábszínpadon.
A gyönyörűséges Holdangyal sugárzó szépsége fénybe borítja az éjszakai várost, de hiába a szépség, ha a lány fél az álmoktól. Aki az ő kezét szeretné elnyeri, annak különös feladatot kell teljesítenie: ébren tartani Holdangyalt, egészen reggelig. Ezt még senkinek sem sikerült teljesítenie, az álmok mindig győzedelmeskedtek a kérők felett, egészen addig, míg egy Aminbég nevű ifjú nem érkezik a palotába, akinek különleges képességei vannak…
Az előadás a hagyományos bábszínházi formák segítségével kelti életre az egzotikus, és mégis olyan ismerő mesét, messze repítve a nézőt a képzelet birodalmába.

A FABATKÁK KERTJE (óvodásoknak, kisiskolásoknak / kamaraterem, szabadtér)

Horgas Béla a huszadik század magyar irodalmának érzékeny, filozofikus képviselője, aki a gyermekközönséghez is komolyan, elmélyülten beszél, humora intelligens, sziporkázó. Meséi, versei képszerűek, egyszerre hatnak a befogadó érzelmeire és értelmére. Saját világot építget, melynek saját törvényei, saját földrajza, saját flórája és faunája van, még a fizika törvényei is máshogy működnek itt.
A fabatkák kertje bárhol lehet: a kert végében, az árokparton, vagy akár a játszótér sarkán. Lakói bölcsek, csendesek, világukat a szeretet és a szépség irányítja. De - mint oly sokszor - a külvilág megirigyli ezt a boldogságot. Czifra és Czefre, a két rablólány elhatározza, hogy megszerzi a fabatkák kincseit. De van egy kis bökkenő! Ezek a kincsek egyáltalán nem olyanok, amilyennek azt a két rablóhölgy elképzeli…
Aki kíváncsi a fabatkák kincseire, Czifra és Czefre fortélyos terveire és arra, hogy kicsoda Tevepúpja kapitány, megtudhatja a Mesebolt Bábszínház új előadásából, ráadásul még arra is fény derül, hogy mi a kamillavirág másik neve…

Vackor az óvodában (óvodásoknak, kisiskolásoknak, online)

„Hol volt,
Hol nem,
Messze, messze,
Volt egy boglyos,
Lompos,
Loncsos,
És bozontos,
Vackor nevű kicsi medve,
Nem is medve
Csak egy apró,
Lompos,
Loncsos,
És bozontos,
Piszén pisze kölyökmackó.”

Sokaknak bizonyára régi ismerős érkezik a Mesebolt Bábszínházba, Császár Erika, bábszínházunk alapító tagja jóvoltából. Az óvodában mennyi gyerek, mennyi játék, de minden új, idegen. Hol van anya? Mikor jön apa? Nincs mitől félni, az óvoda csodás hely, ahol Vackor megtanul szépen enni, együtt játszani, csöndben aludni. Vagy mégse? Brumma, brumma hóha, hó! Fára mászni volna jó!

Szent Márton köpenye (óvodásoknak, kisiskolásoknak, online)

Tisztes, nemes gyülekezet!
Nyissunk fület, tárjunk szemet!
Mindenkinek, kiket illet,
Légyen tisztesség, becsület!
A mi könyvünk oly jeles,
Hogy a kendtek figyelmére
Már ezért is érdemes!

Ha kinyitjuk, benne látják
Szent Márton ’istóriáját;
Hogy vándorolt hét határon
Ezen az ánti-világon,
Pokolig hogyan futott.
Szombathelytől Galliáig,
S Mennyországba hogy jutott

Aki mindezt végignézi
Azt örökre megigézi!
Aki mindezt előadja,
Meseboltnak társulatja.

Az előadás két részből áll: az első részben a gyerekek képmutogató játékunk révén megismerkedhetnek Szent Márton életével, tetteivel, majd kézműves foglalkozás részesei lehetnek.

 

megosztás

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

március

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31