Támogatói program

Támogatói program

A 2019/2020-as színházi évadban 25 éves jubileumát ünneplő Mesebolt Bábszínház szeretne útjára indítani új projekteket, melyhez a vállalkozók, vállalkozások együttműködését, segítségét kéri.

Támogatói program javaslatunk két elemből épül fel.

Az első programrész célja

Vas megyei, Szombathely környéki, szombathelyi vállalatok, vállalkozók ill. magánszemélyek támogatásával lehetővé tenni az arra rászoruló családok gyermekei számára, hogy rendszeresen járhassanak bábszínházba, s így ők is hozzáférjenek  az életkoruknak megfelelő, minőségi kultúrához.

A támogatás segítségével - legalább ezen a területen- megteremthetjük az esélyegyenlőséget, és segíthetjük a jövedelmi viszonyok miatt leszakadó társadalmi rétegek gyermekeit. Nem a Mesebolt Bábszínház támogatása a cél, hanem a gyermekek segítése!

Évek óta azt látjuk, hogy sok gyermek azért nem tud eljutni előadásainkra, mert a családnak nincs anyagi lehetősége megvásárolni a bérletet. Így ezek a gyermekek kimaradnak egy közösségi élményből, s csorbul a kultúrához való hozzáférésük természetes joga. A bérletvásárlás ezt a lemaradást csökkenthetné.

A program elemei

A vállalatok, vállalkozók, szombathelyi vagy a városhoz kötődő polgárok szociális érzékenységére, elkötelezettségére építve létre kívánunk hozni egy olyan szociális alapú bérletcsomagot, melyet az arra rászoruló gyerekek kaphatnának kézhez.

Az iskolai, óvodai pedagógusok segítségével az adott oktatási, nevelési intézményekben osztanánk ki a cégek által megvásárolt bérleteket. A szétosztás arányai, az adott intézményen belüli megosztás a pedagógusok családi helyzetismeretére épülne, s az ő javaslataik lennének az irányadóak.

Akár már egy bérlet megvásárlásával is egy szombathelyi, vagy Szombathely környéki gyermeket segítenének meg.

A cég számára a megvásárolt bérlet ára leírható költségként is, de ami ennél fontosabb, segítséget nyújtanának a közösség egy tagjának, ahol a cég is működik.

A program gazdasági elemei

Egy bérlet ára (bruttó) 2.500.- Ft, ami három előadás megtekintésére jogosít egy félévben.

Az összeg nagyságrendje is mutatja, hogy akár 100 bérlet megvásárlásával is, kis befektetéssel nagy segítséget lehet nyújtani.

A bábszínház a megvásárolt bérletekről számlát állít ki.

A bérletek intézményekbe való kijuttatását, s azok szétosztását követően pontos elszámolást küldünk az adott támogatónak, hogy hová kerültek az általa megvásárolt bérletek.

A támogató neve szerepel a bérletszelvényeken, a támogatók névsorát feltüntetjük honlapunkon, elektronikus felületeinken és az adott intézményben kihelyezett információs táblánkon. A támogatás tényét tudatjuk az oktatási intézmény vezetőivel, pedagógusaival is.

A második programrész célja

Nagyobb létszámot foglalkoztató cégek esetében a bábszínház eszközeivel megsegíteni a vállalati közösségépítés folyamatát, a családbarát cég arculatának megerősítését, a családok közös élményszerzésének lehetőségét. Kialakítani azt a természetes gondolkodást, hogy az adott vállalat a családi együttlét megsegítésével is támogatja munkavállalóit, és ez által erősíti a cég iránti elköteleződést.

A bérletek látogatásával nem csupán az egyes családok szerezhetnének  közös élményt, hanem a cégnél dolgozók családjai is találkozhatnának. Fontos találkozási közösségépítő helyszín pont lehetne a bábszínház. Terepet adnánk a munkahelyen kívüli kommunikációra.

 

A program elemei

Négy előadásból álló hétvégi bérletsorozatot indítanánk a vállalkozás dolgozói számára. Ezek a sorozatok a cég nevét viselnék és a bábszínház lehetőségeit, működési rendjét figyelembe véve igazodnának a vállalat igényeihez.

A bérlet összeállításánál messzemenőkig szem előtt tartjuk a várható közönség életkori összetételét, így az elmúlt évadok több korosztályt kiszolgáló előadásaiból válogatunk.

A megvásárolt bérletek nem névre szólóak lennének így a családok akár alkalomszerűen át is adhatnák egymásnak.

A bérlet előadásait a színházi évadban (októbertől júniusig) arányosan osztanánk be.

A program gazdasági elemei

A 4 előadásból álló bérlet ára – függetlenül attól, hogy gyermek vagy az őt kísérő felnőtt veszi igénybe – (bruttó) 3.333.-Ft.

Egy adott cégnek minimálisan 50 bérletet kell megvásárolnia ahoz, hogy önálló, a nevével fémjelzett bérletet indíthassunk számára.

A bábszínház a megvásárolt bérletekről számlát állít ki.

A hatályos SZJA törvény  értelmében a dolgozóknak juttatott színházbérlet adómentes juttatásnak minősül (1995. évi CXVII. tv.  1. sz. melléklet 8.28. b).

 

Zárásként néhány szó.

A Mesebolt Bábszínház részéről a közös felelősség, a gyermekek iránti elkötelezettség kezdeményezte a támogatói programot. Újra kihangsúlyoznám, nem a bábszínház támogatása a cél, hanem a segítségnyújtás, a cselekvés szándéka, az esélyegyenlőség megteremtésére. Ehhez szeretnénk Önöket partnerként megnyerni.

Kérjük, jelezze, ha munkatársaink megkereshetik Önöket, hogy válaszoljanak kérdéseikre, s megbeszélhessék a részleteket!

E-mai:

Tel: 94/501-728

 

Köszönjük, ha a partnerünk lesz ebben!

 

 

Kovács Géza

igazgató

 

megosztás

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

március

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31