Vasi Mesebérlet 2022-23

A BÁBSZÍNHÁZ ÚJRA VÁR!       
VASI MESEBÉRLET  2022-23. 
ÓVODÁSOKNAK, ISKOLÁSOKNAK SZÓLÓ BÉRLET 3 ELŐADÁS

Kalandok, izgalom, barátság az Óperenciás-tengeren innen és túl…

Tisztelt Partnereink, kedves Nézőink! 

Az elmúlt két év sok nehézséget, olykor megoldhatatlannak tűnő feladatokat sodort közös létünk elé. Néha már-már úgy tűnt, a járványhelyzet végleg meggátolja a személyes találkozások lehetőségét és a képernyővilág személytelen közegébe kényszeríti előadásainkat. Azokat az előadásokat, melyek valós, élő, lélegző közegét a gyerekközönség jelenti. Nézők nélkül értelmetlenné válik a bábszínház. A nézők töltik meg élettel előadásainkat. 
Új évad indul, új reményekkel, sok-sok meglepetéssel. Előadásainkban érkezik hozzánk hűséges, megbízható barát, de új, izgalmas kalandokra is indulhatnak nézőink új mesehősökkel. Kiegyensúlyozott, „hétköznapi” évadban reménykedünk, amikor újra eljönnek hozzánk régi, hűséges bérlőink és új barátokra is szert tehetünk.
A 2021-ben elindított 3 előadásos, éves bérletet visszük tovább, mert ez könnyebbség a pedagógusoknak, és tervezhetőbbé teszi az évadot a bábszínház számára is.

Kovács Géza
igazgató


KÍNÁLATUNK:
Timo Parvela: Miú és Vau
Holle anyó (a Grimm testvérek meséje)
A kisgömböc (magyar népmese)

Előadásaink létrejöttét az EMMI támogatja.
A színház a műfajon belüli műsorváltoztatás jogát fenntartja.

A BÉRLET ÁRA
A 3 előadást tartalmazó éves bérlet ára: 3600.- Ft
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 26.Befizetési határidő: 2022. október 31. 

FONTOS! 
Nincs lehetőség a közvetlenül az előadás előtt történő bérletvásárlásra, csak elővásárlásra.
Feltételek: 
- Minimum 80 bérlet megvásárlása
- az előadások bemutatására megfelelő helyszín (ez külön egyeztetést igényel)
A bérletes létszámon felül egy-egy előadásra belépőjegyek (1250Ft/fő) előzetes egyeztetés esetén a helyszínen vásárolhatók. A legideálisabb kezdési időpontot a jelentkezésnél kérjük jelezni.


JELENTKEZNI LEHET
Meskó Krisztián szervezőnél, az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: +36 30 659 0275
Email: krisztianmesko@gmail.com

ÚJ, NYILVÁNOS FACEBOOK-CSOPORT: Mesebolt Bérlet
Kérjük csatlakozzanak nyílt, tehát bármelyik Facebook-felhasználó által követhető Facebook-csoportunkhoz, melyben igyekszünk minél több információval kedveskedni a szülőknek, pedagógusoknak egyaránt.
A frissen indított nyilvános Facebook-csoportunk neve: Mesebolt Bérlet
Az itt található előadásokból kerül ki a Vasi Mesebérlet kínálata is.

FACEBOOK
Látogassanak el Facebook-oldalunkra, melyen rendszeresen friss hírekkel, galériákkal jelentkezünk: facebook.com/meseboltbabszinhaz

MESEBOLTBABSZINHAZ.HU
Internetes oldalunkon bővebben is olvashatnak aktuális programjainkról, premierjeinkről, előadásainkról, s a fotógalériák megtekintésére, belépőjegy-foglalásra is lehetőség van.

YOUTUBE
Az alábbi linken kis ízelítőt láthatnak előadásainkból: https://www.youtube.com/user/meseboltbabszinhaz/videos


TIMO PARVELA: MIÚ ÉS VAU

(Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete és a Mesebolt Bábszínház közös produkciója)
Ami az egyiknek unalmas, az a másiknak izgalmas. Ami az egyiknek kísértettörténet, az a másiknak kertészeti szaktanácsadás. Az egyik álmodozó, szétszórt és kényelmes, a másik gyakorlatias, rendszerető és dolgos. Ez tehát egy kutya-macska barátság?Föltétlenül.És persze itt van Miú és Vau is.Miú macska, Vau pedig kutya. Új otthonba költöznek, rendezkednek, fúrnak-faragnak, festegetnek, helyet keresnek maguknak úgy, hogy a másik is megtalálhassa a maga helyét. De költözködni, rendezkedni, együtt élni még a legjobb barátoknak sem könnyű.

HOLLE ANYÓ

(A 2011-ben bemutatott és éveken át nagy sikerrel játszott előadás felújítása.)
A Grimm testvérek meséje különös világba röpít el bennünket. Itt beszél az almafa, a kemence, megsértődik a fazék és énekelnek a hópihék. Holle anyóhoz bárki betévedhet egy szép napon és csak a látogatón múlik, hogy mit hoz el magával ebből a titokzatos kunyhóból. Az árva lány története a kitartásról, bizalomról, a segítő szándékról szól. A boldogság elérhető, de nem elég csak kinyújtani a kezünket, tenni kell érte, és ez nem mindig egyszerű feladat...Az ismert mese hagyományos bábszínházi technika segítségével elevenedik meg a színpadon.

A KISGÖMBÖC

A kisgömböc meséje talán a legismertebb magyar népmese. Ismerik kicsik, nagyok, még kisebbek, még nagyobbak.  Az életre kelt disznósajt, ami fel akar falni mindent és mindenkit, a bábszínpadok gyakori vendége. Mi a célja az örökké éhes, titokzatos gömböcnek? Mi marad a világból, ha valaki nem állja időben útját? Egyszóval, nagy a tét: megmarad-e a világ?Szerencsére ahol veszély van, ott általában akad egy hős is, aki bátran szembeszáll a gonosszal. Mert hősökre mindig, és mindenhol szükség van…

megosztás

január

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

február

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28